6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Tıp Bayramı zehir oldu!

Sivas ile birlikte 11 ilde eş zamanlı yapılan 'Şifa 58' adında sağlık alanındaki operasyonun tarihinin Tıp Bayramı'na denk getirilmesinin kendilerini üzdüğünü söyleyen Sivas-Erzincan Tabipler Odası Başkanı Fahrettin Göze, açıklamalarda bulundu.

Operasyonu Atatürk Anıtı'na Tıp Bayramı ile ilgili kutlamalarda çelenk koyduklarından sonra öğrendiklerini belirten Göze, çok sayıda doktor ve hemşirenin Tıp Bayramı gününde yapılan operasyonla gözaltına alınmalarının üzücü olduğunu söyledi. Yetkililerle görüştüğünde operasyon tarihinin Tıp Bayramı tarihine denk geldiğini, kasıt olmadığını öğrendiğini ama yinede kendilerinin üzüldüğünü belirten Göze, "Bu operasyonun zamanlaması camiamızda derin bir yara açmış, zamanlama maksatlı ve en hafif değimle asgari nezaket kurallarından uzak olarak değerlendirildi. Bizim de maksadımız o duygularla kamuoyu önünde tercüman olmaktır. Kimseyi suçlamak, aklamak, paklamak veya baskı altına almak değildir. Tam aksine adaletin bir an önce tecelli etmesini, suçlu ile suçsuzun ayrılmasını, kuru ile birlikte yaşın da yanmamasını istemek ve masum kimselerin zan altında bırakılmasını önlemeye yardımcı olmaktır" dedi.

Operasyon tarihi kara gün olarak değerlendiren Göze, "Bir daha böyle bir sıkıntı, mateme dönüşen bir matem günü kısacası böyle bir kara gün yaşamamak dileğiyle arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor, ve her zaman hakkın ve haklının yanında olduğumuzu vurgulamak istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 18:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?