6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

TOGEM elini Akıncılar'a uzattı

TOGEM EĞİTİM ELİNİ AKINCILARA UZATTI

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde Üsküdar Belediyesi bünyesindeki Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) tarafından Ali İbrahimağaoğlu Okul Öncesi Eğitim Birimi açılış töreni Akıncılar ilçesinde gerçekleştirildi.

Açılış törenine Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Sivas Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner, Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) Başkanı Saadet Gülbaran, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen, Erzincan Kemah Kaymakamı ve Akıncılar eski Kaymakamı Gökmen Çiçek, Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal, Akıncılar Kaymakamı Oğuzhan Bulut, Akıncılar Belediye Başkanı Mevlüt Albayrak, daire amirleri, Akıncılar Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kaya, Akıncılar İlköğretim Okulu Müdürü Aslan Uslu ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Kerime Şahlanoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleşen açılış töreninde TOGEM'in hazırladığı sine vizyon gösterisi davetlilerin izlenimine sunuldu. Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi yaptığı konuşmada eğitimin önemine değinerek, "Ben hiç anaokuluna gitmeden eğitime başladım. Şimdiki çocuklarımızın anaokulu sınıflarına gitmesini görünce keşke çocuk olsaydım diyorum. Geleceğe daha iyi bakmak için paylaşmanın ve birlikteliğin ortaya çıkması için anaokullarımız, geleceğimiz çocuklar için büyük önem arz etmektedir. Ülkeler artık kendi bireylerini ve insanlarını bu şekilde yetiştiriyorlar. Son 10 yıla bakıldığında ülkemizde anaokullarına verilen önemin arttığını görüyoruz. Anaokulları artık zaruri bir ihtiyaç olmuştur. Ülkemize katkısı ve değeri tartışılmazdır. Hayırsever işadamlarımız sayesinde eğitime verilen destek çığ gibi büyümekte ve yeni nesil gençlerimiz yetişmektedir. Bu somut hizmetleri Anadolu'nun her köşesine yayan iş adamlarımız ve özel sektör çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Ülkemiz eğitime verdiği önemle İsveç gibi bir ülkenin nüfusu kadar öğrenciye sahip olmuştur" dedi.

TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran yaptığı konuşmada, "Umutsuzluğa umut olmak, elde olanı olmayana ulaştırmak için 2005 yılında sayın Emine Erdoğan'ın himayesinde Üsküdar Belediyesi tarafından kurulan yardım merkezimiz TOGEM, aradan geçen 6 yıllık zaman içerisinde bugünümüz ve geleceğimiz için onlarca eğitim ve sosyal yardım faaliyetine imza atmanın gururunu, onurunu yaşamaktadır. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın şuuruyla hareket eden merkezimiz, yardıma muhtaç vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılanmasının yanında kalıcı çözümlerde sunmaya devam etmektedir. Sosyal sorumluluk sahibi bilinçli bir neslin yetiştirilebilmesi için okul öncesi eğitime, anaokullarımıza çok ciddi görevler düşmektedir. Araştırmalar yetersiz çevre koşullarında büyüyen çocukların zihinsel gelişmelerinin geri kaldığını ve potansiyellerini tam olarak gerçekleştiremediklerini ortaya koymuştur. Okul öncesi eğitim bu farklılığın azalmasını sağlamakta, çocuğu diğer çocuklarla sağlıklı bir ortamda bir araya getirmektedir. Bizlerin bu büyük heyecanı yaşamasında böylesine hayırlı adımların atılmasına vesile olmasında çok ciddi emeği geçen hayırseverimiz sayın Ali Ağaoğlu'na, TOGEM ve Kurucumuz Sayın Emine Erdoğan hanımefendi adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Sivas Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen ve Akıncılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kaya gerçekleştirdi. Açılış töreninde Akıncılar halk oyunu ekipleri gösterilerini sunarken,TOGEM tarafından Akıncılar İlköğretim Okulu'nda okuyan yaklaşık 300 öğrenciye bayramlık giysi hediye edildi.

Tören sonrası Gülbaran'a, Akıncılar ilçesi adına Çiftçi plaket takdim etti. Açılış törenin ardından Akıncılar İlköğretim Okulu bahçesi içerisine yapılan Ali İbrahimağaoğlu Okul Öncesi Eğitim Birimi'nin açılışı kurdele kesilerek yapıldı.

38 anasınıfı öğrencisinin eğitim göreceği eğitim binasının içini gezen Çiftçi, minik öğrencilerle yakından ilgilenerek onlarla resimler çizdi.

TOGEM EĞİTİM ELİNİ AKINCILARA UZATTI
TOGEM EĞİTİM ELİNİ AKINCILARA UZATTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 18:45:03
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 18:52:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?