6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

TOKİ için müracaatlar başladı

Sivas'ın Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, ilçede Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından alt gelir grubu ve üst gelir grubu için yaptırılacak olan konutlar için başvuruların başladığını bildirildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Başkan Eren, ilçede yapılacak toplu konut uygulaması konut satış bilgileri hakkında bilgi verdi. Konutların C1 (3+1) ve B1 (2+1) tipinde yaptırılacağın söyleyen Eren, TOKİ'nin Koyulhisar'a toplam 286 adet konut yapacağını belirtti.

Koyulhisar'a 156 adet yapılacak C1 tipindeki konutların brüt alanının 120.18 metrekare, 130 adet B1 tipinde yapılacak konutların brüt alanının ise 84.43 metrekare olduğunu belirten Eren, "Yeterli talep sağlandığı takdirde yapılan ihale sonucunda ihale bedeline göre her bir konut için ayrı ayrı hesaplanarak belirlenecek şerefiyeli konut satış fiyatları belediyemize bildirilecek, bu fiyatlar üzerinden hak sahipleri ile gayrimenkul satış sözleşmesi imzalanacaktır. C1 tipi konutlar 120 ay, B1 tipi konutlar ise 180 ay taksitten satışa sunulacaktır" dedi.

Alt gelir grubu için yaptırılacak olan konutlara başvuru şartları hakkında bilgi veren Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren şunları kaydetti:
"Projeye müracaat edecek başvuru sahibi Sivas il veya ilçe nüfusuna kayıtlı ya da Koyulhisar ilçe veya belde sınırları içerisinde en az 3 yıldır ikamet ediyor olmalı. Toplu Konut İdaresi'nden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresi'nden konut kredisi kullanmamış olmalı. Kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkul olmamalı. Başvuru sahiplerinin 30 yaş üzerinde olması gerekmektedir ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlar ile babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.Başvuru sahibinin aylık hane halkı gelirinin en fazla net 1.350 YTL olması gerekmektedir ve bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir."

TOKİ tarafından Koyulhisar ilçesinde yaptırılacak olan konutlara başvuru yapmak isteyen kişilerin; nüfus cüzdanı fotokopisi, adına ve ikametgah ilmühaberinde yer alan adresine göre düzenlenmiş son 3 aya ait elektrik, su, telefon veya cep telefonu faturası fotokopisi, ikametgah ilmühaberi Sivas İl veya ilçe nüfusuna kayıtlı olduğuna veya Koyulhisar il/ilçe/belde sınırları içerisinde 3 yıldır ikamet ettiğine dair belge, aile bireylerinin T.C. kimlik numaraları ve nüfus müdürlüğünden onaylı vukuatla nüfus
kaydı ile birlikte ön başvuru bedeli olan 2 bin YTL'yi ilgili bankaya yatırdıktan sonra en geç 29 Şubat 2008 tarihine kadar Koyulhisar Belediyesi'ne teslim edecekleri bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 12:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?