7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

TOKİ inşaatlarına hız verildi

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde TOKİ'ye ait 304 konutlu inşaat çalışmalarına tekrar hız verildiği bildirildi.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren TOKİ Şantiye Şefi Hami Uzunismail, söz konusu firma tarafından Suşehri'nde yarım kalan toplu konut evlerinin çalışmalarına havaların ısınması ile hız verildiğini belirterek, 2007 yılı 11. ayda başlanan çalışmalar, 2008 yılı 11. ayında bitirilmesi planlanmakta olduğunu belirtti.

Sıkıntılar sebebi ile adeta enkaz devraldıklarını ifade eden Uzunismail, "Vatandaşların mağdur edilmemesi için devraldığımız inşaat çalışmalarına elimizden gelen gayret doğrultusunda en kısa sürede tamamlamaya çalışacağız. Bizden önceki yapılan çalışmalarda eksik ve hatalı işler yapıldığı gözlendi. Noksanlığı tespit edilen bloklarda ekiplerimiz var güçleri ile çalışmakta" dedi.
TOKİ tarafından daha önce duyurusu yapılarak ihaleye çıkarılan, Afyon-Dinar, Düzce-Akçakoca Sivas-Suşehri, Karabük-Kılavuz ve Kuzey Ankara kent girişi 1'nci etapta konut, sosyal donatı, altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalelerini kazanan firmalar belli oldu.

Sivas Suşehri'ne 304 adet konut, sosyal donatılar ile genel, ada içi altyapı ve çevre düzenlemesi ikmal inşaatı işi için açılan ihale de sonuçlandı. Buna göre tünel kalıp sistemiyle 304 adet konut, konvansiyonel kalıp sistemiyle 24 derslikli ilköğretim okulu, cami, şadırvan, adaiçi altyapı ve genel altyapı ile çevre düzenleme inşaatı ihalesini toplam 14 milyon 458 bin YTL bedelle, Seç Yapı İnşaat Enerji Turizm ve Ticaret Limitet Şirketi kazandı. İşin başlangıç tarihi 12 Kasım 2007, bitiş tarihi ise 5 Kasım 2008 olarak belirlendi. Açık ihale usulü ile 31 Ekim 2007 tarihinde yapılan ihale için toplam 5 firma teklif verirken, komisyon başkanlığı yaptığı değerlendirme sonucu bu tekliflerin 2 adedini geçerli saydı.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 17:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?