7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Trabzon ekmeğine yeni rakip

Sivas'ın Suşehri ilçesinde sadece kadınların çalıştığı çarşı fırınında üretilen köy ekmeklerine vatandaş yoğun ilgi gösteriyor.

Birçok sektörde görmeye alıştığımız kadınlar, Türk halkının yemeklerinin olmazsa olmazları arasında olan ekmek yapımına çalışıyor.

İlçe merkezinde bulunan bir işletmeye ait fırında, ekmeğin hamurunun hazırlanmasında, bazlama ve pişirme işlemine kadar tüm işlemlerini fırında çalışan 5 kadın yapıyor. Günde yaklaşık 400 köy ekmeğini pişirerek satış sunan kadınlar, ateş karşısında çalışmanın zor olduğunu söylüyor.

İşletme sahibi Oğuzhan Özer, "20 senedir fırıncılık yapıyorum. Çocukluk zamanımızda olan köy ekmeklerimizin memleketimize yenilik olarak köy ekmeği üretimine başladık. İlk önce yeni bir fırın yaptık ve üretime geçtik. Ekmekler hijyenik ortamda ve doğal üretiliyor. Amacım Suşehri'nin özü olan köy ekmeğini Türkiye'ye tanıtmak. Karadeniz'in Trabzon ekmeği varsa İç Anadolu'nun da Suşehri ekmeği var. Şubelerimizi çoğaltmayı hedefliyoruz." dedi.

Saklama koşulları hakkında bilgi veren işletme sahibi Özer, "Buzdolabında rahatlıkla uzun süre saklayabiliriz. Fırından yeni çıkmış gibi taze olma özelliğine sahiptir. Buzdolabından çıkartıp, ısıttıktan sonra fırından yeni çıkmış ekmek gibi taze şekilde tüketebiliriz. Bu özellik ise yörede çıkan Kösedağ suyun, su değirmeninde üretilen yöreye özgü karabuğday unu ile ev mayasından kaynaklanıyor. Bu yüzden lezzeti ve tadı diğer ekmeklerden farklıdır. Talep olması halinde kargo ile şehir dışına gönderebiliriz." şeklinde konuştu.

...
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2012 Çarşamba 17:48:36
Güncelleme :31 Ekim 2012 Çarşamba 17:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?