6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Trafik müdürlerinden bayram uyarısı!

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Bölge ve Şehiriçi Trafik Şube müdürleri, Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya katılan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Metin Alper, Bölge Trafik Şube Müdürü Muhammed Fatih Sarıyıldız ve Şube Amiri Cengiz Emirdağ, Kurban Bayramı süresince alınan tedbirleri değerlendirdi.

Burada açıklamalarda bulunan Metin Alper, şehir içerisinde 4 olan trafik ekipleri sayısını bayram tatili süresince 6'ya çıkaracaklarını belirterek, "Bu süre içerisinde denetimlerimizi arttıracağız. Amacımız ceza yazmak değil, vatandaşların güvenli yolculuk etmelerine destek olmak ve huzurlu bayram geçirmelerine katkıda bulunmaktır. Bu nedenle trafik kurallarına tüm yaya ve sürücülerin uymaları gerekmektedir. Özellikle gidiş alanı yakın bile olsa emniyet kemeri takılmalıdır" dedi.

Sürücüleri de uyaran Alper, MOBESE sisteminin devrede olduğunu, sürekli takip edilerek, kırmızı ışık ve trafik kuralı ihlalleri yapan sürücülerinin plakalarına ceza yazdıklarını söyledi. Bölge Trafik Müdürü Muhammed Fatih Sarıyıldız ise, tatil süresince merkez için 20 ekip ve 3 radar aracı olmak üzere toplam 33 ekibin 24 saat süre ile görev alacaklarını dile getirdi. Sarıyıldız, "Geçtiğimiz bayramda da 10 günlük tatil süresince Sivas sınırları içerisinde bir tane ölümlü trafik kazası oldu. Bizim amacımız tüm vatandaşların güvenli yolculuk yapmasıdır. Bu nedenle ekip ve kontrol sayımızı 24 saat üzerinden yapacağız" dedi.

Sarıyıldız, şehirlerarası yolculuk yapacakları da uyararak, "Mutlaka aracın teknik ve elektrik bakımı yaptırılmalılar. Muayene ve sigorta işlerleri yapılmalıdır" dedi.
Sarıyıldız, kış şartlarında yolculuğun daha sıkıntılı olabileceğini de sözlerine ekleyerek, sürücülerin yanlarında mutlaka zincir, çekme halatı, takoz ve reflektör bulunmaları gerektiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 18:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yeliz Erinç IP: 78.163.119.xxx Tarih : 4.12.2008 00:10:07

Saygıdeğer Müdürümüz Metin ALPER beye yapmış olduğu üstün çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyoruz.