6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Traktör firmasından eğitime destek

Erkunt Traktör Firması Sivas'ın Gürün ilçesi Beypınar Köyü İlköğretim Okulu'nda yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde gerekli olan bakım ve onarım çalışmalarının gerçekleştirilebilmesi için 80 bin YTL'lik maddi destek sağladığı okul açıldı.

Erkunt Traktör Firması, okullara sağladığı maddi destekle Türkiye'nin geleceğine de yatırım yapıyor. Bu çerçevede Sivas'ın Gürün ilçesinde zor şartlar altında eğitim verilmeye çalışılan Beypınar İlköğretim Okulu'na 80 bin YTL tutarında yardımda bulunan Erkunt Traktör, okulun ihtiyaçlarının giderilmesini sağladı.

Okulun 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı açılışına katılan Erkunt Traktör Sanayi A.Ş. Kurumsal ve Ticari İletişim Sorumlusu Bahar Terzioğlu, "Türk sanayinin en büyük sorunu yetişmiş, eğitimli eleman eksikliğidir. Bu eksiklik ilkokul yıllarından başlar. Gençlerimize ilkokuldan itibaren kaliteli ve nitelikli eğitim verilmediği takdirde, üniversite kapılarında sıkıntı yaşayan binlerce genç oluşturuyoruz. Bunu da aşanlar, bu sefer iş ararken sıkıntı çekiyorlar. Erkunt, uzun yıllardan beri bu bilinçle çocuklarımıza ve gençlerimize yardım etmeye çalışmaktadır. Konya'da ve Kars'taki ilköğretim okullarının yanı sıra Ankara'da Meslek Edindirme Merkezi ve özel eğitim okulları açmıştır. Gürün'deki hedefimiz, gençlerimize üşümeden, rahat ve temiz bir ortamda derslerine konsantre olabilecekleri bir ortam oluşturmaktı. Türkiye'nin ihtiyaç sahibi her okulu bizim için önemli, gönül ister ki hepsine ulaşabilelim. Bu sene Sivas'ın Gürün ilçesindeki Beypınar İlköğretim Okulu’na destek olmaktan mutluluk duyuyoruz, tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin başarılı ve verimli bir okul yılı geçirmelerini dileriz" dedi.

Açılışta konuşan Beypınar İlköğretim Okulu Müdürü Yasin Tunç da, Erkunt Traktör yetkililerine destekleri için teşekkür ederek, "Erkunt Traktör'den okulumuza yapılan bu yardım, aslında geleceğe yapılan çok önemli bir yatırımdır. Erkunt Traktör'ün bu girişiminin iş dünyasının önde gelen firmaları için de örnek olmasını ve eğitimli bir gelecek neslin yetişmesine yardımcı olmalarını diliyorum" diye konuştu.

Törenin ardından, öğrenciler yeni okullarında 2008-2009 eğitim öğretim yılına başladılar.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 17:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?