4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

TRT, 5 gün canlı yayın yapacak

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından 5 gün boyunca Sivas'tan canlı yayın yapılacak. Her gün saat 11:10 ile 11:40 saatleri arasında TRT 1 ve TRT-INT'te yayınlanan 'Tencere' adlı yemek programında Sivas mutfağı tanıtılacak.


Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Sivas Valisi Veysel Dalmaz, valilik tarafından restorasyonu tamamlanan ve önümüzdeki günlerde yöresel lezzetlerin tadılabileceği bir mekan olarak hizmet vermeye başlayacak olan İnönü Konağı'ndan yapılacak canlı yayında, Sivas mutfağının tanıtılacağını söyledi. 5 gün Sivas'tan canlı yayınlanacak programın, Sivas yöresel yemekleri alanında uzman isimler tarafından yapılacağını kaydeden Dalmaz, Sivas'ın her alanda zengin bir kültüre sahip olduğunu kaydederek, yemek
kavramının da bu değerlerden biri olduğuna dikkat çekti.


24-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Lezzetler Şenliği'nin Sivas ve Sivas mutfağının tanınmasındaki etkisini hatırlatan Dalmaz, "Sivasımız artık kabuklarını kırıyor ve sahip olduğu değerlerini bir bir gün yüzüne çıkarıyor. Yemek kavramı da ilimizde önemli bir yer tutmaktadır. Anadolu'nun ortasında yer alan Sivas, bereketli topraklarından elde ettiği ürünlerini en iyi şekilde değerlendirmekte, binlerce yıla dayanan geçmişinden gelen alışkanlıkları ile harmanlamakta ve vatandaşlarımızın damak zevkine sunmaktadır. Bu zengin özelliklerin medya aracılığıyla ulusal ve uluslararası arenaya taşınması ilimiz ve yemek kültürümüz açısından son derece önemlidir. Bu kapsamda TRT'nin, Sivasımız'dan 5 gün süresiyle canlı yayın yaparak sahip olduğumuz güzellikleri gözler önüne sermesi bizleri mutlu etmektedir" şeklinde konuştu.


16 Temmuz'da Yalçın Menteş'in konuk olacağı programda 'Fırında Beğendili Tavuk' , 17 Temmuz'da Neşe Dilekçioğlu'nun konuk olacağı programda 'Bulgurlu Köfte' , 18 Temmuz'da Okan Karacan'ın konuk olacağı programda 'Peynir Sufle ve Biftek Sote' , 19 Temmuz'da Metin Yıldırım'ın konuk olacağı programda 'Peskütan Çorbası' ve son gün olan 20 Temmuz'da da Özlem Özdil ve Çetin Akdeniz'in konuk olacağı programda 'Sebze Terine' isimli yemeklerin tanıtımı yapılacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 17:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 85.106.190.xxx Tarih : 15.07.2007 09:59:25
Daha önce Sivas valiliğimizce düzenlenen lezzetler şenliği sonrası Sivas artık şiir ve ozanlar memleketi olmanın yanısıra birde güzel yemekleri olan zengin mutfağı olan bir şehir haline geldi. Emeği geçenleri www.haber58.com olarak kutlarız...