6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

TRT muhabirinin zor anları

FABRİKADAKİ EYLEMİ GÖRÜNTÜLEMEK İSTEYEN TRT MUHABİRİ ZOR ANLAR YAŞADI

Sivas'ta bir fabrikada iş bırakma eylemini görüntülemek isteyen TRT muhabirine güvenlik güçleri zor anlar yaşattı.

Kısa adı SİDEMİR olan Sivas Demir Çelik Fabrikası'nda son haftalarda yaşanan huzursuzluk, işçilerin sabrını taşırdı. Bir süredir maaşlarını eksik aldıkları ve arkadaşlarından bazılarının işten çıkarıldığı öğrenilen Sivas Demir Çelik Fabrikası işçilerinden bir grup, yaşanan bu olumsuzlukları protesto etmek amacıyla fabrika önünde toplandı. Bu sırada SİDEMİR işçilerinin bu eylemini görüntülemek isteyen TRT Sivas muhabiri Seyit Ahmet Eksik'e fabrikanın güvenlik personeli engel oldu. Eksik'in görevini

yaptığını ve yapılanların doğru olmadığını belirttiği güvenlik personeli, muhabiri iterek, "Senin basın özgürlüğün varsa benim de mülkiyet özgürlüğüm var" dedi.

Basın mensuplarının yanına gelen fabrika personeli ise mağduriyetlerini anlatarak haklarını savunduklarından dolayı işten çıkarıldıklarını öne sürdü. Çalışanlar, 2 yıllık sözleşmeleri olduğunu ancak işveren yapması gereken zamları ve vermeyi taahhüt ettiği maaş farklarını ödemediği için iş bıraktıklarını anlattı. Bir grup arkadaşlarının işten çıkarıldığını söyleyen işçiler, "Bu arkadaşlarımızın haksız yere işten çıkarıldığını düşünüyoruz, bunun için de işlerinin ve tüm özlük haklarının iade edilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Herhangi bir taşkınlığa karşı fabrika önünde jandarma ekipleri de hazır bulundu.

FABRİKADAKİ EYLEMİ GÖRÜNTÜLEMEK İSTEYEN TRT MUHABİRİ ZOR ANLAR YAŞADI
FABRİKADAKİ EYLEMİ GÖRÜNTÜLEMEK İSTEYEN TRT MUHABİRİ ZOR ANLAR YAŞADI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 14:21:02
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 14:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?