6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

TRT'den Sivas'ın tanıtımına katkı

Eylül ayında Sivas'tan birçok canlı yayın ve belgesel programa imza atan TRT, Sivas'ın tanıtımına büyük katkı sağladı.

TRT, ilk olarak 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 89. yıldönümü etkinlikleri nedeniyle "Türkülerle Süper Gece" isimli programı Kongre Müzesi bahçesinden canlı olarak yayınladı. Şevval Sam'ın da konuk sanatçı olarak katıldığı program büyük ilgi gördü.

Daha sonra TRT İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından "El Yapımı/Hand Made" isimli programın çekimleri yine Sivas'ta gerçekleştirildi. Önümüzdeki günlerde TRT-INT, TRT TÜRK ve TRT 2 kanallarında yayınlanacak programda, Sivas'a özgü el sanatlarının tanıtımı yapılacak.

TRT İzmir televizyonu tarafından hazırlanan ve hafta içi her gün saat 10.30'da TRT 1 ekranında yayınlanan "Bir Ramazan Sabahı" adlı programa Sivas'tan canlı bağlantı gerçekleştirildi. Atatürk anıtı önünden gerçekleştirilen programın ilk gün konuğu olan Vali Veysel Dalmaz, Sivas'ın tarihi, doğal ve kültürel özellikleriyle, Sivas'ta Ramazan hakkında izleyicilere bilgi verdi.

Kültür, sağlık, sosyoloji ve günlük hayata dair tüm konularda, uzman konukların katılımıyla keyifli sohbetler gerçekleştirilen programda, 3 gün boyunca Balamir Yıldız'ın sunumuyla Sivas'ın yerel ve kültürel özellikleri ile Ramazan gelenekleri izleyicilere tanıtılacak.

Bu arada TRT tarafından önümüzdeki günlerde "Düş Peşime" isimli çocuk belgeseli ile Türk mimari tarihini konu olan "Kubbeyi Yere Koymamak" isimli belgeselin çekimleri de Sivas'ta yapılacak. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Vali Dalmaz, özellikle son dönemde TRT ekranlarında izleyicilerle buluşan yapımların Sivas'ın tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade ederek TRT'ye teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 18:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?