7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

TSO'dan hastaneye bağış

SİVAS TSO TARAFINDAN ÜNİVERSİTE HASTANESİNE 100 ADET REFAKATÇİ KOLTUĞU BAĞIŞLANDI

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne 100 adet refakatçi koltuğu bağışlandı.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Oda yöneticileri ve Özde Kanepe Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aksu'nun getirdiği koltuklar Araştırma Hastanesi binası önünde düzenlenen törenle, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş' a teslim edildi.

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ve meclis üyelerine refakatçi koltukları için teşekkür ederek, hastanede yatan hastaların yakınlarının kalma yeri konusunda zor durumda kaldıklarını, hediye edilen bu koltukların önemli oranda bu eksikliği gidereceğini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Dökmetaş, aynı zamanda YILTAŞ A.Ş.'nin de ortaklarından olan TSO Başkanı Osman Yıldırım'dan, hastaneye bir de refakatçi oteli kazandırılması konusunda destek beklediklerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, hasta yakınlarının gecenin bir yarısı geldiklerinde açıkta kaldıklarını, bazı hastaların 3-4 kişi geldiklerini, kalacak yer bulamadıklarını vurgulayarak yapılacak bu otelin kentteki ihtiyaca önemli oranda cevap vereceğini kaydetti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ise üniversitenin Sivas'ın vitrin, aynası, gözbebeği olduğunu belirterek, hastanenin refakatçi koltuğuna ihtiyacı olduğunu öğrendiklerini, bunun üzerine meclis üyelerinin tamamının katkılarıyla bu refakatçi koltuklarını kentteki Özde Kanepe firmasına yaptırdıklarını ifade etti. Koltukların toplam 50 bin TL'ye mal olduğunu belirten Yıldırım, refakatçi oteli konusunda ise şirket yönetimi olarak bir görüşme yapmaları gerektiğini belirterek, konunun daha sonra gündeme gelebileceğini ifade etti. Koltuk teslim törenine, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Elden, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, TSO Meclis Başkanı Mustafa Sarılar ve Oda yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

SİVAS TSO TARAFINDAN ÜNİVERSİTE HASTANESİNE 100 ADET REFAKATÇİ KOLTUĞU BAĞIŞLANDI
SİVAS TSO TARAFINDAN ÜNİVERSİTE HASTANESİNE 100 ADET REFAKATÇİ KOLTUĞU BAĞIŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 09:52:00
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 17:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?