6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

TÜDEMSAŞ'tan kan bağışı

Kızılay’ın başlattığı 'Bir Milyon İyi İnsan Aranıyor' kampanyası kapsamında Türkiye Demiryolları Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ) personeli kan bağışında bulundu.

TÜDEMSAŞ Sağlık Merkezi’nde yapılan kan bağışı öncesi konuşan Genel Müdür Halil Torun, kampanyaya fabrika olarak destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Torun, “TÜDEMSAŞ olarak kanımızın yetmemesi, gerçekten kanımıza dokunuyor. Bu konuda isteğimizi kırmayıp buraya gelip kan toplamalarından dolayı Kızılay yetkililerine teşekkür ediyorum. Yarın bizim de kana ihtiyacımızın olmayacağını kimse bilemez. Bugün biz verelim ki kan aradığımız zaman bulalım. Sürekli kan veriyorum. Sağlık olarak eksiklik hissetmiyorum, bilakis kendimi daha sağlıklı hissediyorum. İnşallah bu kampanya ile ülkemizde kan sıkıntısı kalmaz" dedi.

İşçi Baş Temsilcisi Nuri Yıldırım ise, bin 300 kadar personelin çalıştığını belirterek, "Personellerimizin kan grupları elimizde mevcut. İhtiyaç olduğunda Kızılay bizden talep ediyor ve bizde yardımda bulunuyoruz. Ancak bu kampanyaya da destek veriyoruz. İki şekilde de fabrikamız tüm kamu kurumlarına örnek bir kuruluş oldu" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ilk kanı fabrikanın Genel Müdürü Halil Torun ile İşçi Baş Temsilcisi Nuri Yıldırım ve Genel Müdür yardımcıları verdi. Kan verilmesinin ardından Kızılay Sivas Kan Merkezi yetkilileri tarafından Torun'a teşekkür belgesi verildi. TÜDEMSAŞ'ta kan bağışının 3 gün süreceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 13:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?