6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Türk Eğitim-Sen'den zam tepkisi

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, 6 yıldır kamu çalışanların komik zamlar yapıldığını ileri sürerek, maaşların iyileştirilmesini istedi.

Konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Karadağ, 6 yıldır iktidarda bulunan hükümetin memurların ücretlerine çok komik düzeylerde zamlar yaptığını ileri sürerek, "Yaptığı zamlar enflasyonun hep altında kaldığı için memurlar perişan edilmiştir. Özelikle son 3 yıldır enflasyon tahminlerinde yüzde 100'ü aşan sonuçlar ortaya çıkmıştır. Ekonomide hükümetin tek dayandığı nokta olan düşük enflasyon başarısı da yaptıkları yanlış hesaplar nedeni ile ellerinde kalmıştır. Artık mızrak çuvala sığmamaktadır. AK Parti kimseyi düşük enflasyon başarısına inandıramamaktadır" dedi.

2007 yılında kamuda çalışan işçiye yüzde 34, memura yüzde 4 zam verildiğini de hatırlatarak, "Bu mu adalet. AK Parti iktidar olurken milletvekili maaşları iki milyar TL civarında idi şimdi sade maaşları on milyar TL, artış yüzde 500 olmuştur. Ama memura gelince yok diyorlar" dedi.

Türk Eğitim-Sen olarak; eğitimin ve eğitim çalışanlarının sesi olmaya devam edeceklerini de belirten Karadağ, "Tüm bu baskılara, yalan vaatlere, ayak oyunlarına rağmen Türk Eğitim-Sen olarak Sivas'ta dimdik duran, onurlu, çalışan, üreten, yol gösteren, hak ettiğini almaya çalışan, haksızlığa boyun eğmeyen 2 bin 100 tane üyemizle haklı mücadelemize devam ediyoruz. Türkiye genelinde ise 150 bin üyesiyle yetkili sendika olmanın gururunu, sorumluluğunu ve mutluğunu yaşıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 16:20:23
Güncelleme :26 Mayıs 2008 Pazartesi 16:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?