2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Türk Hava Kurumu 86 yaşında

TÜRK HAVA KURUMU 86 YAŞINDA

Türk Hava Kurumu (THK) Sivas Şubesi Başkanı Halil Işın ve yönetim kurulu üyeleri, THK’nın 86. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Çınargil'i ziyaret etti.

THK Sivas Şubesi Başkanı Halil Işın, Türk Hava Kurumu’nun çalışmaları hakkında Başkan Vekili Çınargil'e bilgi verdi. THK olarak 86. kuruluş yıl dönümlerini kutladıklarını belirten Işın, THK'nın amacından bahsederek, "Havacılığın önemini anlatmak, halkımızı bu konuda bilinçlendirmek, havacılık sanayini kurmak, gerekli olan araç ve gereci hazırlamak, Türk Hava Kurumuna personel yetiştirmek ve uçan bir Türk gençliği yaratmaktır" dedi.

Halil Işın yaptığı açıklamada, THK Sivas Şubesi’nin yaptığı çalışmaları hakkında bilgi vererek, "THK Sivas Şubesi olarak son üç yılda bölgemizde yamaç paraşütü, planör, yelken kanat, model uçak rehber öğretmen ve model uçak başlangıç kurslarıyla çok sayıda öğretmen ve öğrencilere eğitim verdik, bu eğitimler 2011 yılı içerisinde artarak devam edecektir. Türk Hava Kurumu, Büyük Önder Atatürk'ün belirtmiş olduğu hedef doğrultusunda Türk Milletinin hizmetinde her geçen yıl aynı şevkle çalışmalarını sürdürmektedir" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Çınargil ise, Türk Hava Kurumu’nun 86. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, THK Sivas Şubesi Başkanı Halil Işın ve yönetimine çalışmalarında başarılar diledi. Çınargil, “Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk 'İstikbal Göklerdedir' sözüyle havacılığın önemini belirterek, havacılığın dünya ekonomisindeki yerini ifade etmiştir. Bu manada Türk Hava Kurumu, taşımacılık ve savunma sektöründe çok önemli bir kuruluştur” şeklinde konuştu.

Türk Hava Kurumu’nun gençlere de sportif alanda katkı sağlamalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Çınargil, "Sivas Belediyesi olarak böylesi önemli faaliyetlerde sorumluluk anlayışımıza ve toplumsal bilincimize uygun şekilde rol almak istiyoruz" diye konuştu.

TÜRK HAVA KURUMU 86 YAŞINDA
TÜRK HAVA KURUMU 86 YAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 15:39:00
Güncelleme :16 Şubat 2011 Çarşamba 15:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?