3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Türkiye ilk 10'a girecek

Toplu temel atma ve açılış törenine katılmak üzere Sivas'a gelen Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'nin dünyada ekonomisi bakımından 17. sırada yer aldığını belirterek ilk 10'a girmek istediklerini söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 4'ü Sivas'ta olmak üzere toplam 15 projenin toplu temel atma ve açılış töreni için Sivas'ın Ulaş ilçesindeki Karacalar Barajı Sulaması'nın açılışına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Türkiye hakikaten çok büyüyor. Şu anda Türkiye her ne kadar dünyada 17. sırada güçlü bir ekonomiye sahipse de biz bunu yeterli görmüyoruz. Başbakanımız bize yeni bir hedef gösterdi. Dedi ki 2023 yılından önce Türkiye dünyadaki ilk 10 büyük ülke arasına girecek. Bunu hep beraber başaracağız. Birlik ve beraberlikle çalışarak büyük hedeflere doğru ilerleyeceğiz. Çünkü biz büyük bir tarihe sahibiz, büyük bir milletiz. Bize 17. olmak yakışmaz. Bize yakışan ilk 10'a girmek hatta benim gönlümde dünyadaki ilk büyük 5 devlet arasına girmek. İnşallah bunu başaracağız" dedi.

Bakan Eroğlu Cumhuriyet tarihinde ilk kez Köydes Projesini hayata geçirdiklerini kaydederek Türkiye'de Köydes Projesi için 4,5 milyar TL yatırım yaptıklarını söyledi.  TOKİ"nin Türkiye'de 370 bin konuta çeşitli hastanelere, okullara imza attığını belirten Bakan Eroğlu, Sağlık Bakanlığı'nda yapılan dönüşümlerin tarihe altın harflerle geçeceğini kaydetti.

Bakan Eroğlu konuşmasının ardından DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, Sivas Valisi Ali Kolat ve Ak Parti Sivas Milletvekilleri Mustafa Açıkalın, Selami Uzun ve Osman Kılıç ile birlikte Ulaş Karacalar Barajı Sulaması'nın açılışı için kurulan platformdaki butona basarak açılış yaptı.

Bakan Eroğlu açılışın ardından Ankara'ya hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 17:06:10
Güncelleme :19 Temmuz 2009 Pazar 17:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?