2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Turne Yıldızeli'nde son buldu

İKİ BUÇUK AYLIK TURNE YILDIZELİ'NDE SON BULDU

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde son turnesini gerçekleştiren 'Yeni İstanbul Tiyatrosu' oyuncuları, sunmuş olduğu tiyatro gösterisi ile izleyicilerden tam not aldı.

Esmagül Meniktan'ın önderliğindeki ‘Yeni İstanbul Tiyatrosu’, Barış Güzeloğlu, Doğan Balakoğlu, İnci Kılıçarslan, Ramazan Danaoğlu, Nazan Kılıçarsalan, Leyla Ardalı, Burak Tekin ve ses teknisyeni Erdal Şimşek turneye Trakya'dan yola çıktı. Bolu üzerinden Karadeniz sahil şeridini gezerek, Suşehri ve İmranlı'dan sonra Yıldızeli'nde son oyunlarını sergileyen ekip, iki buçuk aylık turneleri burada noktalandı.

Yıldızeli Kaymakamlığı tarafından ücretsiz olarak sergilenen oyunda oyuncular ilk olarak ilköğretim öğrencilerine 'Bizim Çocuklarımız', daha sonra da lise öğrencilerine ve vatandaşlara 3 seans olan 'İbret' isimli oyunu sergiledi.

Oyuncular, 'Bizim Çocuklarımız' adlı oyunda fakir ve kimsesiz çocukları anlatan ve izlerken seyirciye öğütler veren sahneleri ortaya koydu. 'İbret' adlı oyunda ise seyirciye içki ve kumar yüzünden hayattaki her şeyini kaybetmiş ve bu yüzden kötü yola düşmüş, elindekilerin değerini kaybettikten sonra anlayan ve sonradan hayatını yola koyan bir adamın hikayesi anlatıldı.

Oyuncuların hocası Doğan Balakoğlu Yıldızeli'nde izleyicilerin oyuna göstermiş oldukları yoğun ilgiden memnun olduklarını dile getirerek, bu buluşmayı sağlayan Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan'a teşekkürlerini sundu. Gösterinin bitmesiyle birlikte iki buçuk aylık turnede sona erdi.

İKİ BUÇUK AYLIK TURNE YILDIZELİ'NDE SON BULDU
İKİ BUÇUK AYLIK TURNE YILDIZELİ'NDE SON BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 14:03:00
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 14:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?