3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Uçurumun kenarındaki evini iple bağladı

Güngören köyünde Sabahattin Kuzpınar'ın 30 yıldır yaşadığı uçurum kenarındaki tek katlı ahşap evin, 17 yıl önce tehlike oluşturduğu için tahliye edilmesine karar verildi. Buna rağmen yaşadığı evi boşaltmayan Kuzpınar, son dönemlerde evde kayma tehlikesi artınca, çareyi evini çevredeki ağaçlara ve elektrik direğine bağlamakta buldu.

Maddi durumu iyi olmadığı için yeni bir ev yapamadığını belirten Kuzpınar, eşi ve 5 çocuğuyla kayma riski bulunan evinde hayatını sürdürüyor.

Güngören köyüne giderek incelemelerde bulunan Suşehri Kaymakamı Abdullah Demir ise Kuzpınar'a, evi tahliye etmesi gerektiğini, bu evde oturmanın imkansız olduğunu söyledi. İlçede yaşamaları için Kuzpınar ailesine bir ev verilebileceğini belirten Demir, devlet olarak her zaman kendilerine yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade ederek, ev sahibinin bugüne kadar hiçbir resmi müracaatta bulunmadığına dikkati çekti.
A.A
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 10:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
<<>> IP: 88.230.169.xxx Tarih : 20.12.2006 17:34:30
Sivas'ın kendine özgü ve bambaşka bir tarz haberleride olmasa Türkiye haberden yoksun kalacak. Gayet güzel bir haber. Haberi konuşturan www.kenthaber.com a ve Sivas'ın İnternet GAzetesi www.haber58.com a nbaşarılar dileriz... HABER58.COM