7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Ulaş Gölü'nde balık ölümleri

Sivas'ın Ulaş ilçesindeki Ulaş Gölü'nde balık ölümleri görüldü.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezi Hürriyet Mahallesi'nde doğal güzelliğiyle vatandaşların uğrak yeri olan Ulaş Gölü'nde irili ufaklı çok sayıda balık kıyıya vurdu.

Çoğu ölü, bazıları da ölmek üzere olan balıkları gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.

Ulaş Belediye Başkanı İsmail Koçak, konuyla ilgili çalışma başlattıklarını belirterek, Tarım Müdürlüğü'nden yetkililerin gölden numune aldığını, balık ölümlerinin araştırıldığını kaydetti. 

Göl suyunun devir daim yapması için açılan kanalla Tecer Irmağı'ndan su akışının sağlandığını kaydeden Koçak, balık ölümlerinin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Hürriyet Mahallesi Muhtarı İzzet Erdal ise daha önceki yıllarda gölde böyle bir olayla karşılaşmadıklarını belirterek, balık ölümlerinin yaklaşık 1 ay önce başladığını kaydetti.

Balık ölümlerinin göldeki suyun azalmasından kaynaklandığı yönünde tahminler olduğunu belirten Erdal, ayrıca suya, balık avında kullanılan ''balık otu'' adlı ilaç atıldığı şeklinde iddiaların da konuşulduğunu ifade etti.

Muhtar Erdal, balıkların kesin ölüm sebebinin yapılan araştırmalar sonucu netlik kazanacağını sözlerine ekledi.

İlçe sakinlerinden Belediye Encümen Üyesi Metin Karaçoban ise göle daha önceden balık yavruları atıldığını, geçen yıl gölde çok iyi balıklar olduğunu kaydetti.

Bir süredir balık ölümlerinin görüldüğünü belirten Karaçoban, kışın buz tutan gölde havasız kalarak ölen balıkların buzların çözülmesiyle yüzeye vurduğu şeklinde görüşlerin olduğunu söyledi.

Karaçoban, gölün su seviyesinin yükseltilerek, göle temiz su verilerek balık ölümlerinin önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu arada, göl kenarına gelen çocukların, kıyıya vuran ölü balıkları sudan topladıkları görüldü.

AA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 12:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?