7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Ulaşım-Hak-Sen'den ek ödenek tepkisi

Ulaştırma Çalışanları Hak Sendikası (Ulaşım-Hak-Sen) Genel Başkanı Tuncay Altun, 399 Sayılı Kanuna göre çalışan memurların üvey evlat muamelesi gördüğünü ileri sürdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri adına basın açıklaması metnini okuyan Tuncay Altun, Ocak ayında 116 YTL denge tazminatı alan kamu görevlilerinin aldığı ek ödemenin 1 Temmuz itibariyle 136 YTL'ye çıktığını söyledi. Altun, "Bu para avans niteliğinde, kamu görevlisinin aylığına yansıtılmıştı. Ancak bu avanslar geri alınarak, bir belirsizlik başlatılmıştır" dedi.

Birçok personelin unvan farklılığı nedeni ile ek ödemeyi alamadıklarını ifade eden Altun, "Bazı unvanlarda 657 Sayılı Kanuna göre çalışan memurlar ile 399 Sayılı Kanuna göre çalışanlar arasında da farklılık olmuştur. 657'ye daha fazla artış verilmiştir" dedi.

Altun, yetkili sendikaları da eleştirerek, "Sarı gömleği giyerek sözde eylem yapanlar sadece danışıklı dövüş yaparak bir sönümleme hareketi yapmaktadır. Memurlar uyanık olmalıdır. Memur temsilde zafiyet içindedir" dedi.

Okunan basın açıklamasına katılan memurlar, açıklama sonrasında ellerindeki dövizleri yırtarken, tepki amaçlı balonları da patlattı. Ardından yasal hakların alınması için Sendika Genel Başkanı Tuncay Altun, Başbakan ve bakanlara göndereceği imza kampanyasının başlangıcını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 17:06:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?