4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

Ulaştırma Bakanı Sivas'ta

binali yıldırımUlaştırma Bakanı Binali Yıldırım, PTT Bank ile ülkenin en ücra köşelerine hizmet götürüldüğünü söyledi. Sivas programı çerçevesinde Vali Hasan Canpolat ve Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret eden Bakan Yıldırım, daha sonra PTT Bank'ın açılış törenine katıldı. 

Burada konuşan Bakan Yıldırım, demiryollarının son 50 yılda ihmal edildiğini ancak AKP iktidarı ile tekrar ayağa kaldırıldığını söyledi. Son 3.5 yıl içerisinde demiryollarına ayrılan kaynağın 40 yılda yapılan yatırımlardan fazla olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, sıkıntılar içerisinde demiryollarına 6 katrilyon tutarında ödenek ayırdıklarını kaydetti. 

Demiryollarının ülkenin kalkınması ve refaha ulaşması için olmazsa olmazlardan biri olduğuna işaret eden Bakan Yıldırım, amaçlarının tarihi ipek yolu üzerindeki tüm demiryolu yapısını yenilemek olduğunu vurguladı. Atatürk'ün dediği gibi ülkeyi çağdaş ülkeler seviyesine çıkarmak için çalıştıklarını kaydeden Bakan Yıldırım, "Ülkeyi Atatürk'ün gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine çıkarmanın yolu; yollarımızı, demiryollarımızı, hava alanlarımızı, limanlarımızı ve 8 bin 400 kilometre sahile sahip denizlerimizi hatırlamak ve oradaki altyapı eksikliklerinin giderilmesi ile mümkündür" dedi. 

Konuşmasında PTT'nin 1.5 asrı aşan hizmetlerinin ve bu tarihi geçmişinin devam etmesi, halkımıza bundan sonra da layık olduğu hizmeti vermesi için bir değişime ihtiyacı olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, "2002 yılı sonuyla zarar eden, kazandığı gelirleriyle personel ücretini ancak karşılayan bir kuruluş haline gelmiş, bunun sürdürülebilir bir şey olmadığı açıkça ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine PTT'ye yeni görev verdik. Artık ülkemizde 2001-2002 krizinden sonra bankalar küçük yerleşim alanında faaliyetlerini sürdüremiyor. Oradaki vatandaşların birçoğunun banka işi ve ihtiyaçlarını görmek için kapanan bankalar üzerine PTT Bank'ı koyduk. Halkımızın imdadına yetiştik. 2004 Mart ayından itibaren PTT Bank, halkımızın hizmetine girdi. 6 kalem işlem yapan PTT, bu projeyle birlikte 80 kalem iş yapmaya ulaştı. Böylece aynı kapasite ve aynı personel imkanıyla daha fazla hizmet eder hale geldi. PTT'nin aşağı yukarı 4 bin şubesi arasında, 2 bin 800 kadar şubenin birbirine internet bağlantısı yapıldı" diye konuştu. 

Bakan Yıldırım, 2002 yılında zarar eden PTT'nin artık kar eden kuruluşlar arasına girdiğini belirtti. Yapılan konuşma sonrasında PTT Bank Sivas Şubesi'nin açılışını yapan Bakan Yıldırım, sıra fişi alarak sistemi kontrol etti. Açılış sonrasında yürüyerek AK Parti binasına giden Bakan Yıldırım, yolda gördüğü bir ayakkabı boyacısına da ayakkabılarını boyattı. Boyacıyla bir süre konuşan Bakan Yıldırım, boyacıya 10 YTL verdi. Bakan Yıldırım, daha sonra trenle Divriği İlçesi'ne geçti.
.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2006 Perşembe 17:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?