6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Ulu önder Atatürk törenle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yıldönümünde tüm Türkiye'de olduğu gibi Sivas'ta da törenlerle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 08.45'te başlayacağı duyurulan törende tüm protokol ve daire müdürleri ile siyasi kuruluşların yetkilileri hazır bulundu. Ancak tören, Vali Veysel Dalmaz'ın işleri nedeniyle gecikmesi nedeniyle geç başladı. Vali Dalmaz'ın alana gelmesinin ardından başlayan törende, Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak kurum ve kuruluşlar anons edilmeye başlandı.

Vaktin daralması nedeniyle çelenk koyan kurum ve kuruluşların isimlerinin art arda okunmasıyla anıt önünde kısa süreliğine kargaşa yaşandı. Bazı yetkililer çelenk sunulmasından sonra Atatürk Anıtı önünde selam verirken, bazıları da isimlerin peş peşe okunması ve zamanın dar olması nedeniyle yerlerine geçti.

Saatler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği 09.05'i gösterirken sirenler eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Anıt önündeki tören, bayrakların yarıya indirilmesinden sonra Vali Dalmaz'ın şeref defterini imzalaması ve okumasıyla son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 12:23:50
Güncelleme :10 Kasım 2008 Pazartesi 12:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?