6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Uludereli öğrenciler Sivas'ta

Sivas'ın Altınyayla İlçesi ile Şırnak'ın Uludere İlçe Kaymakamlıkları tarafından Uludere'den 50 öğrenci Sivas'a getirilerek tarihi mekanlar gezdirildi.

Valilik binasına gelen Uludereli öğrenciler, Vali Vekili Mete Buhara tarafından karşılandı. Brifing salonunda öğrencilere konuşan Buhara, kardeş ilçe olarak Altınyayla Kaymakamlığı tarafından Sivas'a getirilen öğrencilerin, görerek eğitim aldıklarını ve her iki kentin kültürünü daha iyi öğrendiklerini belirtti.

Ardından Altınyayla Kaymakamı Yunus Sezer, yapılan bu çalışmaların eğitim ve öğrencilerin yeni dostluk kazanmasındaki önemini anlattı. Son olarak konuşan öğretmen Mehmet Özyurt ise Sivas'a gelen öğrencilerin tamamının zeki öğrenciler olduğunu söyledi. Sivas'a gelebilmek için sınav yaptıklarını belirten Özyurt, "Buraya geliş amacımız, zeki öğrencilerimizi daha motive etmektir. Bunu da Altınyayla ve Sivas'a fazlasıyla gördük" dedi.

Öğrenciler ise Sivas ve Antınyayla'ya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Yapılan konuşmaların ardından öğretmen Özyurt, Vali Veysel Dalmaz'a iletilmek üzere el dokuma kilimi Vali Vekili Buhara'ya verirken, Buhara da öğretmen ve öğrencilere Sivas'ı anlatan CD, kitaplar, Valilik flaması ve çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra öğrenciler Valilik makamını gezerek, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Dün Sivas'a gelen Uludereli öğrenciler, bu gün Sivas'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra ilçelerine geri dönecekler.

 

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 14:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?