3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

'Umarım Sivasspor şampiyon olur'

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, kalan haftalarda en az hata yapan takımın şampiyon olacağını söyleyerek, "Umarım sezon sonunda şampiyon olan takım Sivasspor olur" dedi.

Turkcell Süper Ligi'nin 28. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Konyaspor maçı için Konya'ya gelen Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun ve bazı futbolcular, Cuma namazını kılmak için Mevlana Müzesi yanındaki Selimiye Camii'ne geldi. Bazı futbolcular namaz öncesi Mevlana Müzesi'ni gezdi. Namaz çıkışında teknik direktör Bülent Uygun ve futbolculara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Bülent Uygun ve futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Mevlana Müzesi bahçesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Konyaspor'un ligde sıkıntılı bir dönem yaşadığını ve sezon başından bu yana belki de en zor deplasmana çıkacaklarını söyleyen Uygun, "Yüksek beklentili bir kadro bunu karşılayamadığı zaman sıkıntı oluyor. Takımın, teknik ekibin, yönetimin, taraftarın ve şehrin potansiyeline baktığımız zaman herşey mükemmel görünüyor. Fakat bunun karşılığını alamamış bir Konyaspor görüyorsunuz. Biz şampiyonluk için çıktığımız bu yolda yarın oynayacağımız maçtan galip ayrılmak istiyoruz. Sivasspor olarak sezon başından bu yana belki de en zor deplasmanımıza çıkıyoruz. Bundan önceki maçlarımızda bir takım kısmetsizliker yaşadık, ama inanıyorum ki, bu kez kazanan taraf biz olacağız" dedi.

Ligde kalan 7 haftada şansı olan her takımın şampiyonluk adayı olduğunu ifade eden Uygun, "Kalan 7 haftada alınacak puanlar var. Bunun dışında herkesin birbiriyle oynayacağı maçlar var. Dolayısıyla şampiyonlukta hala 5 takımın olduğunu ve ligin bitimine 3 hafta kala bu takım sayısının 2 veya 3'e ineceğini düşünüyorum. Kalan haftalarda en az hata yapan şampiyon olacaktır. Umarım sezon sonunda şampiyon olan takım biz oluruz. Bizden sonra da umuyorum ki, diğer Anadolu takımları da şampiyonluklar yaşasın.Böylelikle Türk futbolunda yeni bir kültür oluşur" diye konuştu.

Sabah namazının ardından Mevlana Müzesi'ni ziyaret ettiğini anlatan Uygun, "Mevlana'da ettiğim dualar Allah ile benim aramda kalsın" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 17:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?