6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

UMEM Projesi hayata geçiyor

UMEM PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi İl Yürütme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Sivas'ta da uygulanacak olan projede meslek liselerinin teknolojik alt yapılarının güçlendirilmesi, yenilenmesi, sanayinin ihtiyaç duyduğu işgücünün yetiştirilmesi, öğretmenlerin eğitilmesi, işsizliğin önlenmesi amaçlanıyor.

Proje; Milli Eğitim Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde hazırlandı. Hazırlanan proje, MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve TOBB işbirliğinde gerçekleştirilecek. Projeyle meslek liselerinin teknolojik alt yapılarının güçlendirilmesi, eğiticilerin yeni teknolojiye göre donanım sahibi olması, illerdeki yerel işgücü piyasası ihtiyaçlarının tespit edilmesi, kayıtlı işsizler arasından sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda işgücünün yetiştirilmesi, işsizliğin önlenmesinin amaçlandığı bildirildi. Buna göre proje kapsamında, 81 ilde faaliyet gösteren teknik ve endüstri meslek liseleri arasından İŞKUR ve MEB tarafından seçilen 111 teknik ve endüstri meslek liselerinin yenileneceği. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından teknik ve endüstri meslek liselerinin makine, araç ve gereçleri, teknolojik donanımı, iş piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda yenileneceği kaydedildi. Belirlenen okullarda görev yapan 2 bin 84 atölye ve laboratuar öğretmeni yenilenen teknolojik donanım ve işgücü piyasasına uygun şeklide eğitime alınacağı belirtildi Proje kapsamındaki okullarda bir yılda yaklaşık 9 bin 858 meslek kursu açılması ve 197 bin 160 kişiye meslek eğitimi verilmesi planlanıyor. Bütçesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından karşılanan projenin maliyetinin, toplam 98 milyon 670 bin 553 TL olarak belirlendiği bildirildi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda (STSO) gerçekleştirilen UMEM Yürütme Kurulu toplantısına Kurul Üyeleri, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ata Şahin, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ruhi Tombul, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Yüksel Altun, İş Kurumu Şube Müdürü Nabi Soysal, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Sebahattin Erbıyık, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Nihat Mazlum ve Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Adnan Mahiroğulları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 17:09:01
Güncelleme :15 Aralık 2010 Çarşamba 17:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?