5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Üniversite öğrencilerine kene saldırısı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisi ile Tokat'tan tedavi için Sivas'a getirilen bir kişi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Öte yandan, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde okuyan bir grup öğrenci, arazide etüt çalışması yaptıkları sırada kenelerin saldırısına uğradı.

 
Edinilen bilgiye göre Tokat'ın Yağmurlu beldesine bağlı Söğütçük köyünde ikamet eden Hasan İpekçi(76), 4 gün önce kene ısırması teşhisi ile yakınları tarafından Tokat Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada 2 gün tedavi gören İpekçi'nin kanamaları artınca, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Enfeksiyon Servisi'nde tedavi altına alınan İpekçi, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Ölen Hasan İpekçi'nin yeğeni Sadık İpekçi, amcasının hayvanları otlatırken vücuduna kene yapıştığını ifade ederek, "Keneyi vücuduna yapışan yerden kendisinin çıkardığını zannediyoruz" dedi. Sadık İpekçi, amcasının cenazesini almakta zorluk çektiklerini de ileri sürerek, "Amcam 14 yaşındaki kızı ile birlikte kalıyordu. Amcamın yeşil kart süresi dolduğundan cenazeyi 2 bin YTL kadar bir senet imzalayarak aldık. Tokat'a gidince yeşil kart işlemlerini yaptıracağız" diye konuştu.


İpekçi'nin cenazesi yakınları tarafından teslim alınarak, belediye otobüsü ile Tokat'a götürüldü. Yakınları, cenazeyi aldıktan sonra maske taktı.

Öte yandan, Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde okuyan bir grup erkek öğrenci, üniversite kampüsünde bulunan Kardeşler Tepesi mevkiinde arazi etüt çalışmasına çıktı.

 Burada kenelerin saldırısına uğrayan öğrenciler, pantolonlarının üzerine yapışan keneleri bir şişe içerisine koyarak hastaneye getirdi.

Şişe içindeki keneleri tekrar yanlarına alarak okul idaresine götüren öğrenciler, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 18:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
onur demirci IP: 88.230.45.xxx Tarih : 1.07.2007 10:11:57
keneden lütfen kacınalım ve yeşilliklere oturmayalım