3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Üniversitede alarm!

CÜ'DE DOMUZ GİRİBİ ALARMI

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 1 hemşirede domuz gribi virüsüne rastlanması, 3 kişide de semptomların görülmesi üzerine alarma geçti.

CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yeni doğan bakım ünitesinde görev yapan bir hemşirede domuz gribi virüsüne rastlanması, hastanede görev yapan bir temizlik personeli ile bir hemşire ile tedavi için hastaneye müracaat eden bir hastada da domuz gribi semptomlarının görülmesi nedeniyle hastane yönetimi olası bir salgına karşı tedbirlerini artırdı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazif Elaldı, hastanelerinde 3 personel ve 1 hastada domuz gribi semptomlarının görüldüğünü ancak hastane olarak bütün tedbirleri alarak durumu kontrol altına aldıklarını söyledi. Bir sağlık personelinde H1N1 virüsünün pozitif çıkması üzerine, personelin temasta olduğu birkaç kişiye virüs şüphesi tanısının konulduğunu belirten Doç. Dr. Nazif Elaldı, "Hastanemizde H1N1 virüsü semptomları gördüğümüz 3 kişiden numune aldık ve Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü'ne gönderdik. Sonuçları bekliyoruz. Semptomları da olduğu için biz bu kişilere ilaç tedavisi uyguladık. Bu kişileri istirahat verip eve gönderdik" dedi.

Olası vakalar üzerine de hastanedeki sağlık personelini bilgilendirdiklerini ifade eden Doç. Dr. Elaldı, "Hekimlere yönelik bir eğitim programı uygulandı. Poliklinikler gezildi. Özellikle acil serviste çalışanlar olmak üzere tüm personele konu ile ilgili yeni bilgiler verildi. Şu anda durum kontrol altında. Gerekli temizlik ve hijyen koşullarına biraz daha fazla önem vermeye başladık" diye konuştu.

Hastanedeki domuz gribi şüphesi nedeniyle 2 gün belli ünitelere hasta alımını ertelediklerini belirten Doç. Dr. Nazif Elaldı, hem tedbir hem de hastanedeki yer sorunu nedeniyle böyle bir uygulamaya gittiklerini vurguladı. Şu ana kadar bir hemşirede virüs çıktığını belirten Doç. Dr. Elaldı, "İtalya'dan gelen bir hastanın da domuz gribi şüphesiyle hastanemize başvurması üzerene bu hastadan aldığımız numuneleri diğer hastalarımızın numuneleri ile birlikte Ankara'ya gönderdik" şeklinde konuştu.

Birkaç aydan beri CÜ Hastanesi'nde pandemi eğitimi verdiklerini dile getiren Doç. Dr. Nazif Elaldı, pandemiler ile ilgili aşı programlarının mevcut olduğunu ve zamanı geldiğinde risk gruplarının aşılanacağını söyledi. Doç Dr. Nazif Elaldı, genel olarak domuz gribine hazır olduklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 15:42:03
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 16:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?