6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Üniversite'de rektörlük yarışı kızıştı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Faruk Kocacık, Haziran'da yapılacak Rektörlük seçimleri için adaylığını açıkladı.

Adaylığını yaptığı yazılı açıklama ile kamuoyuna duyuran Kocacık, "Cumhuriyetimizin temel değerlerine bağlı kalarak, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunarak, üniversite öğretim elemanlarının bilgi birikimi, deneyimi, vizyonu, başarılı bilimsel ve akademik özgeçmişleri değerlendirerek ve liyakat ölçütü temelinde yönetime katılma hakkını sağlayarak, bilimselliği, üretkenliği ön plana çıkarıp, kurumsallaşmayı gerçekleştirerek, huzur ve barış ortamı içinde üniversitemizin mevcut sorunlarını çözeceğime inanarak rektörlüğe talibim" dedi.

İkinci kez rektörlüğe aday olan Kocacık, 2004 yılındaki rektörlük seçimlerde 163 oy alarak birinci olmuştu. İsmi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderilen Kocacık seçimlerde en çok oy alarak, birinci olmasına rağmen rektör olarak atanmamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 10:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.102.xxx Tarih : 9.03.2008 14:57:29

faruk hocayı tebrik eder, başarılar dileriz. Üniversitemiz üretken ve halkla içice olmalıdır. Üniversitenin temel sorunlarını bildiğini ümit ettiğimiz faruk hocanın ve diğer tüm adaylarımızın projelerini merak ediyoruz. www.haber58.com