7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Üniversitelilerden karşıt kampanya

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü (CÜADK) üyeleri, 'Ermenilerden Özür Dilemiyoruz' adlı imza kampanyası başlattı.

Kampanyanın tanıtımı ile ilgili olarak üniversitenin merkezi kafeteryası önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan öğrenciler adına bir açıklama yapan CÜADK Başkanı Pınar Uysal, kendilerini aydın olarak gösteren bir grubun 1915'te yaşanan olaylardan dolayı Ermenilerden özür dileme kampanyası başlattıklarını hatırlattı.

atılı ülkelerin de soykırımın kabul edilmesi için Türkiye'ye baskı yaptığını ifade eden Uysal, "ABD Başkanı Obama, sözde soykırımı tanıyacağını seçim döneminde açıklamıştır. Özür dileme kampanyasının bu gelişmelere denk gelmesi anlamlıdır. 1915-1916 yılları Kurtuluş Savaşımızın bir parçasıdır. O dönemde sözde soykırım yapıldığını iddia etmenin amacı, Kurtuluş Savaşımızı soykırım, Cumhuriyetimizi de soykırım devleti olarak nitelendirebilmektedir. Aynı şekilde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü soykırım suçlusu ilan etmektir. ABD Temsilciler Meclisi'nin aldığı kararda soykırım tarihini 1915-1923 yılları arası olarak göstermesi de bu niyeti açığa çıkarmaktadır" dedi.

Gençler olarak Türkiye'yi her platformda temsil edeceklerini ve koruyacaklarını kaydeden Uysal, "Bizler büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk gibi bilimi kılavuz edinen vatansever Türk gençliği olarak, özür dilemiyoruz. Yüzyıllardır kardeş bölge halklarını birbirine düşüren emperyalistlerin asıl amaçlarını görüyor ve bu tip saldırılara karşı her türlü bilimsel, demokratik ve meşru alanda savunacağımızı ilan ediyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından kafeterya binasında açılan imza standına giden öğrenciler, 'Ermenilerden Özür Dilemiyoruz' adlı kampanyaya destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 18:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.100.xxx Tarih : 27.12.2008 08:43:16

Cumhuriyet üniversitemizin duyarlı yükseköğrenim gençliğine teşekkür ediyoruz. Hassas refleksli insanları kutluyoruz.