6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Ünlü obur Sivas'ta

Şanlıurfa’da bir öğünde 52 porsiyon döner yiyip, "dünyanın en çok yemek yiyen adamı" olarak Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeyi başaran Mehmet Aslan, Sivas’ta bir restoranda yaptığı gösteride 25 porsiyon yemek yedi.

Tüm müşterilerin dikkatli bakışları altında yemekleri yiyen Aslan, halay çekerek restorandaki müşterileri de eğlendirdi. Sivas’ta faaliyet gösteren "Öz Urfa Sofrası" adlı restoranda düzenlenen sıra gecesine katılarak gösteri yapan Aslan, tüm müşterilerin ilgi odağı oldu. Yapılan 25 çeşit yemekten birer porsiyon yiyen Aslan’ı izleyen müşterilerden bazıları hayretle izlerken, bazıları da iştaha gelerek, yemek yedi.

25 porsiyon yemeği yaklaşık bir buçuk saatte yiyen Aslan, 3 sürahi de ayran içtikten sonra midesindekileri eritmek için halay çekti.

Öz Urfa Sofrası restoranları tarafından yapılan gece, Mehmet Aslan’ın yemek gösterisinden sonra Nacak Saz Grubu’nun çaldığı müzik eşliğinde Kazım Çiriş ve Mehmet Nacak’ın söylediği türkülerle son buldu.

Gösteriden sonra açıklamalarda bulunan Aslan, çok yemek yemenin Allah’tan gelen bir olgu olduğunu ifade ederek, "Çocuklarım da çok yemek yiyor. Oğlum bir öğünde 5 ekmek yiyor. Ancak ben onların benim gibi yemek yemesini istemiyorum" dedi.

Aslan, güne 10 ekmekle bir tencere yemek yiyerek başladığını ve yaklaşık 30 bardak çay içtiğini belirterek, "Biz fakir insanız. Geceden kalan ve hanımdan sakladığım yemekler varsa sabah kahvaltıda 10 ekmekle onu yiyorum. Ya da yarım ile bir kilo arasında biber közleyerek yiyorum" dedi.

2003 yılında bin 500’e yakın rekorun yer aldığı Guinnes Rekorlar Kitabı’na 52 porsiyon yemek yiyerek dünyanın en çok yemek yiyen adamı olarak girdiğini hatırlatan Aslan, "Rekorum 52 porsiyon döner yiyerek oldu. Beni dünyada geçen ve rekorumu kıran biri olmaz ise yeni rekor kırma denemesi yapmayacağım. Çıkarsa da rakibimi yeneceğim" diye konuştu.

Çevresindeki arkadaşlarının kendisini yemeğe davet edip etmediğine ise ilginç bir şekilde cevap veren Aslan, "Arkadaşlarım beni yemeğe davet ediyor. Ancak şartlı davet ediyorlar. 15 tane lahmacundan fazla yemememi tembih edip, davet ediyorlar" dedi.

Bağ-Kur’dan emekli olduğunu ve aldığı 350 milyon lira maaşın 200 milyon lirasını Afyon’da okuyan oğluna gönderdiğini sözlerine ekleyen Aslan, kalan 150 milyon lira ile kira, elektrik ve su giderini karşıladığını, kendisine ise Şanlıurfa’daki bazı arkadaşlarının ekonomik olarak destek verdiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2005 Pazar 16:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hatice ekinci IP: 78.188.53.xxx Tarih : 3.05.2012 11:56:34

selam ben Deniz'in arkadaşıyım fotolarınızı çooooook beğendim ama yinede fazla yemeyin .aman dikkat