2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Üreticilerin yeni umudu

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Esenyaka köyünde bir çiftçi, komşusunun tavsiyesi üzerine saksı içerisinde aldığı 'pepino' isimli tropikal meyveyi yetiştirmeye başladı.

Saksıdaki pepinonun dallarından bahçesine denemek için dikim yapan Esenyakalı çiftçi Ömer Seven, Güney Amerika ülkelerinde ve Akdeniz Bölgesi'nde yaygın olarak yetişen ve şeker hastalarına şifa dağıtan pepino isimli tropikal meyvenin Kelkit Vadisi'nde yetişmesinin üreticilere yeni bir umut kapısı olduğunu belirtti.

PEPİNOLARA ÇOCUKLARI GİBİ BAKIYOR

Komşularının kendisini büyük bir merakla takip ettiğini belirten Ömer Seven, "Ben domates gibi zahmeti çok, parası az ürünleri artık az dikiyorum. Hep klasik ürün yetiştiriciliğinin dışında bir komşumuz tarafından saksı içerisinde bize gelen tropikal meyve pepinoyu bahçemize dikerek ürün elde etmeye başladık. Pepinoların büyüdüğünü görünce 'iyi ki dikmişim' diyorum. Eğer diktiğim pepinolardan para kazanırsam köydeki diğer çiftçiler de bu bitkiyi dikmek için sıraya girecek. Bu meyve sosyete meyvesi olarak biliniyor. Manavlarda kilosu 5 liraya satılıyor" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2011 Salı 14:10:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?