6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Ürgüp, gurbetçilerle buluştu

BAŞKAN ÜRGÜP GURBETÇİLERLE BULUŞTU

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, kısa adı Avrupa Sivaslılar Birliği'nin (ASBİR) Almanya'da düzenlediği çeşitli programlara katıldı.

ASBIR Avrupa'da faaliyet gösteren Sivas dernekleriyle 21 Mart 2010 tarihinde Almanya'nın Duesseldorf şehrinde tanışma ve sohbet toplantısı düzenledi. Toplantıya, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Avrupa Türk Birliği Genel Başkan Yardımcıları Rahmi Koca ve İbrahim Doğancı, Hollanda Sivaslılar Platformu Genel Baskanı İbrahim Çitil, Hollanda Sivaslılar Birliği Baskanı Gazi Ekici, Avrupa Sivasspor Baskanı Yalçın Doğan, ASBIR kurucu baskanı Ekrem Tastan ve 2. dönem başkanı Yücel Şeker ile köy dernekleri yöneticileri ve cok sayıda Sivaslı katıldı.

Toplantının açılısında dernek başkanı Lütfi Ünal şehitler haftası dolayısıyla Çanakkale şehitleri, ölüm yıldönümü dolayısıyla Aşık Veysel'i ve Muhsin Yazıcıoglu'nu minnet rahmet ve şükranla andıklarını ifade etti.

Avrupalı Sivaslıların birlik ve beraberliğinin önemini belirten Ünal, birinci toplantıya gereken ilginin üzerinde bir katılım olduğunu belirterek, gelecek toplantı için daha fazla derneğin katılacağını bildirdi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise Sivas'tan Avrupalı Sivaslılara selam ve muhabbet getirdiklerini belirterek, Sivas'taki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Ürgüp, bundan sonra Avrupa'daki hemşerilerini daha fazla ziyaret edeceğini, bu ziyareti esnasında bunun eksikliğini gördüğünü ve Avrupalı Sivaslılardan Sivas'a yatırım yapmaları halinde her türlü yardımı sağlayacaklarını açıkladı.

Toplantıda ortak bir alınarak, 30 Temmuzda Avrupalı Sivaslıların Sivas'ta bir senlik yapması planlandı.

Diğer yandan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Almanya'da Sivaslı diğer sivil toplum örgütlerinin düzenlediği çeşitli programlara da katılarak, onları Sivas'a yatırım için davet etti. Başkan Ürgüp ayrıca, Kanal Avrupa TV'de düzenlenen canlı yayın programlarına da katıldı.

BAŞKAN ÜRGÜP GURBETÇİLERLE BULUŞTU
BAŞKAN ÜRGÜP GURBETÇİLERLE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 14:59:00
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 15:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert IP: 95.9.3.xxx Tarih : 26.03.2010 18:28:16

SAYIN BAŞKANIM.BİZ SİZE PARTİMİZE GEREKEN VEFAKARLILIĞI YAPTIK. HELALİ HOŞ ILSUN.İNŞALLAH BAŞARILI OLURSUN.BİZ UZUNTEPE MAHALLE SAKİNLERİ OLARAK SADECE HİZMET İSTİYORUZ.BUNU BİZE ÇOK GÖRME. KÖYÜMÜZ 2002 DE MAHALLE OLDU SEBEBİ İSE DAHA İYİ HİZMET ALMAKTI. ŞİMDİYE KADAR BİR ÇİVİ ÇAKILMADI.HEMDE EKMEĞİMİZİ ELİMİZDEN ALMAK İSTİYORSUN TARIM VE HAYVANCILIĞI BİTİRMEK İSTİYORSUN.HİZMET DİYORUZ İMAR DAYATMASI YAPIYORSUN ALLAH AŞKINA İSTANBULUN BİLE YÜZDE SEKSENİ GECEKONDU,ELİNİ VİCDANINA KOY..BIKTIK ARTIK LAĞIM SUYUNDAN ÇAMURDAN DÜZENSİZ OTOBÜS SEFERLERİNDEN....BİZE HİZMET YAPMAYACAKSAN KÖYÜN YAKASINI BIRAK .BİZ KÖYÜMÜZE GERİ KAVUŞMAK İSTİYORUZ.SENDE BUNA ENGEL OLMA BARİ...