7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Uygun faturayı kendisine kesti

Portekiz'li Braga'ya kendi sahasında yenilen Sivasspor'un Teknik Direktörü Bülent Uygun maç sonrası ilginç açıklamalar yaptı. 

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, SC Braga karşısında kazanmak istediklerini, ancak bunun olmadığını belirterek, tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu söyledi.

UEFA Intertoto Kupası 3. tur ilk maçında sahasında Portekiz temsilcisi SC Braga'ya 2-0 yenilen Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, maçın ardından yaptığı açıklamada, iç sahada yaptıkları bu maçtan avantajlı bir skorla ayrılmak istediklerini, ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

Maçın geneline bakıldığında üstün oynayan tarafın kendileri olduğunu, çok sayıda pozisyona girdiklerini, ancak bunları değerlendiremediklerini belirten Uygun, ufak tefek hataların sonucunda yenildiklerini kaydetti.

Sorumluluğun kendisine ait olduğunu ifade eden Uygun, Sivassporlu taraftarlardan bu sonuç nedeniyle özür diledi.

Basın mensuplarının soruları üzerine Uygun, hakemin karşılaşmaya doğrudan etki edecek kararlar vermediğini, ancak rakibin 40'a yakın faul yapmasına karşın herhangi bir kart göstermediğini bildirdi.

Kaleci Volkan'ın yediği gollerle ilgili olarak Uygun, dünyanın en iyi kalecilerinin de hatalı goller yiyebileceğini, Volkan'ın, Türkiye'nin en iyi kalecilerinden biri olduğunu ifade eden Uygun, ''Bir maçı kaybettik diye kimseyi satmayız. Volkan'ı kiralamayı düşünüyorduk. Ancak belki bundan sonra takımda kalabilir'' diye konuştu.

Tur şanslarının sorulması üzerine Uygun, futbolun gerçekleri olduğunu, bu sonucun ardından oradaki şanslarının da az olduğunu, ancak futbolun gereklerini yapacaklarını, Sivasspor'a yakışan futbolu sergileyeceklerini bildirdi.

Uygun, şu anda takımın yüzde 60 kapasiteyle oynadığını, yeni sezonda geçen sezonki gibi başarılı bir grafik sergileyeceklerini sözlerine ekledi.

Sivassporlu Abdurrahman ve Onur da yenilginin üzüntüsünü yaşadıklarını, ancak ikinci maçta ellerinden geleni yapacaklarını kaydettiler. Kaleci Volkan'ın yediği goller için de ''futbolun cilvesi'' olduğunu belirten ikili, arkadaşlarına sahip çıktı.

AA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 10:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?