7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Uygun futbol köyünü ziyaret etti

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Türkiye'nin dört bir yanından çocukları futbol çatısı altında birleştirerek, sosyo-kültürel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Köyü Projesi kapsamında Sivas'ta kurulan Futbol Köyü'nü ziyaret ederek, çocuklara imza dağıttı.

TFF Futbol Geliştirme Merkezi, ‘Herkes için futbol-Grassroots’ departmanı tarafından hayata geçirilen ve Ülker'in ana sponsorluğunda düzenlenen Futbol Köyü Projesi devam ediyor. İlk kez geçtiğimiz yıl Van'da hayata geçirilen, bugüne kadar 500 çocuğun katıldığı projede, 700 çocuğun eğitilmesi hedefleniyor.

Bu yıl, Sinop, Bolu, Sivas ve Isparta'da oluşturulan ve 20 Ağustos'ta sona erecek Futbol Köyleri her ilde özel ilgi görüyor. Sivas Futbol Köyü, büyük bir başarıya imza atarak isminden sıkça söz ettiren Sivasspor'un ziyareti ile hareketlendi. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, futbol köyündeki çocuklarla futbolun güzelliklerini paylaştı ve çok özel taktikler verdi.

Futbol Köyü Projesi’nde, futbola küçük yaşta gönül veren Türkiye'nin dört bir yanından genç yıldızlar, spordan kişisel gelişimlerine destek verecek oyunlara ve özel sürprizlere kadar dolu dolu bir program yaşıyorlar. Futbol Köyü Projesi’nin her dönemine Türkiye'nin farklı bölgelerinden 12 yaş grubunda yaklaşık 100 çocuk katılıyor. Futbol Köyü'ne katılan çocuklar, dokuz gün boyunca futbol antrenmanları dışında, iki uzman psikolog liderliğinde psikodramatik eğitimler alıyor. Ayrıca TFF tarafından da hijyen, fair-play, futbol oyun kuralları, dengeli beslenme, Atatürk ve liderlikle ilkyardım gibi konularda da eğitim veriliyor. Oynayarak öğrenme modeli çerçevesinde satranç, masa tenisi, ayak tenisi gibi oyunlara da katılan çocuklar, kapanış gününde ise aldıkları eğitimlerle ilgili olarak kendi oluşturdukları gösterileri sahneye koyuyor.

‘Herkes için futbol-Grassroots’ departmanı programları kapsamında düzenlenen Futbol Köyü Projesi’nde yemek menüleri TFF Beslenme Uzmanı Şule Şakar tarafından, çocukların yaş gruplarına göre planlandı. Kamptaki öğünlerde ürün desteği de verilirken, çocuklara yönelik yarışma ve oyun saatleri de düzenliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 17:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak yıldız IP: 78.163.115.xxx Tarih : 13.08.2008 20:20:59

arkadaslar bende futbol koyundeydım gercekten cok guzel