7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Uzayan çene kemiği ameliyatla alındı

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yaşayan bir kadının çene kemiğinde uzayan 35 milimetrelik kısım, Ankara'da yapılan cerrahi operasyonla alındı.

Koyulhisar'da yaşayan evli ve 2 çocuk annesi 40 yaşındaki Nurşen Kara, yaptığı açıklamada, 10 yıl önce yutkunamama ve boğaz ağrısı şikayetiyle Koyulhisar Devlet Hastanesine başvurduğunu söyledi.

Buradan Sivas Numune Hastanesine sevk edildiğini belirten Kara, ''Numune Hastanesinde farenjit teşhisi konuldu ve ilaç tedavisi görmeye başladım. Hiçbir gelişme olmayınca doktorlar guatr olduğumu söyleyerek beni ameliyata aldı'' dedi.

Yaklaşık 9 yıl önce geçirdiği guatr ameliyatının ardından ağrılarının dinmek bilmediğini anlatan Kara, şöyle konuştu:

''Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde röntgenimi çeken doktorlar çene kemiklerimde uzama olduğunu söyledi. Doktorlar ameliyat olmama karar verdi ve ameliyatı yaptıklarında uzayan kemiği kıracaklarını, ancak almanın beyin felci geçirme riskine neden olabileceğini belirtti. Bu durum karşısında ben de ameliyattan vazgeçerek Ankara Gazi Üniversitesine gittim ve tedavime burada başladım.''

Bu konuda uzman doktorların, çene kemiğinde 35 milimetre uzama olduğunu belirlediklerini anlatan Kara, ''İlk olarak ilaç tedavisi uygulayan doktorlar, ameliyat için tarih verdi. 14 Ocak 2008'de Gazi Üniversitesi Kulak Burun Boğaz servisinde başarılı bir ameliyat geçirdim'' diye konuştu.

Ameliyatla alınan 35 milimetrelik uzayan çene kemiğini bir kutuda sakladığını belirten Kara, çene kemiğinin sağ tarafında da 30 milimetrelik uzama olduğunu ve ilerleyen günlerde yeniden ameliyat masasına yatacağını söyledi.

Yeniden sağlığına kavuştuğunu kaydeden Kara, ameliyatını gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.

AA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 13:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?