3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Vali, heyelan kurbanlarını unutmadı

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Koyulhisar ilçesine bağlı Suzögü köyü Kuzulu mezrasında 4 yıl önce yaşanan toprak kaymasında hayatını kaybeden 15 kişi için yazılı mesaj yayınlayarak rahmetle andıklarını söyledi.

Yazılı bir mesaj yayınlayan Vali Dalmaz, 17 Mart 2005 tarihinde Koyulhisar ilçesi Sugözü köyü Kuzulu mezrasındaki heyelanda hayatlarını kaybeden 15 kişiyi derin üzüntüyle andıklarını belirtti.

Kelkit Havzası'nın coğrafi özellikleri ile afet riski taşıyan bir bölge olduğunu hatırlatan Dalmaz, "Bu kapsamda havza sınırları içerisinde yer alan bölgede, yerleşim alanlarının iyi saptanması gerekmektedir. Afetten hemen sonra başlayan yaraları sarma yönündeki çalışmalarımız, tüm kurumlarımızın işbirliğiyle büyük oranda tamamlanmıştır. Üzücü olayın ardından geçen süreçte yeni bir yaşam alanı inşa ettik. Vatandaşlarımız daha güvenli bir şekilde yeni evlerinde hayatlarını sürdürmekteler. Derin üzüntüyle ifade ettiğim bu duygu ve düşüncelerle; milletimizin bir daha böyle acılar yaşamamasını diliyor, afette hayatlarını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 16:39:18
Güncelleme :16 Mart 2009 Pazartesi 16:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halim demirci IP: 193.140.0.xxx Tarih : 19.03.2009 13:49:26

Sayın Valim,mesajınız için teşekkür ederim acımız kolay kolay  unutulacak bişey değil kabul ediyorum fakat heyelan sonrası yapılamayan evler var bunlardan kimse cıkıpda bahsetmiyor ben şu anda tokatta ögrenciyim ailem  yanımda ve allah izin verirse mezun  olacagım  bundan sonra ne yapacağım diye düşünmekteyim tabi bu sorun sadece benim değil evi yapılmayan diğer insanlarında sorunu onlarda ne yapcaz diye düşünmekteler bu insanları caresiz bırakmazsanız seviniriz...ARTIK BİŞEYLER YAPIN.....