7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Vali Dalmaz, çığzedeleri ziyaret etti

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, geçtiğimiz hafta İmranlı ilçesi'ne bağlı Maden Köyü Maden Mezrası'nda yaşanan çığ felaketinde yaralı olarak evlerinden çıkarılan anne Emine ile kızı Sadiye Ün'ü tedavi gördükleri Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ziyaret etti.

Geçtiğimiz hafta meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği çığ felaketinden sağ olarak kurtulan 55 yaşındaki Emine Ün ve 26 yaşındaki kızı Sadiye Ün'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Vali Dalmaz, anne ve kızına tedavi aşamasında olduğu gibi, taburcu olduktan sonra da her türlü desteğin verileceğini söyledi.

Mağdur ailenin barınması için Sivas'ta eşyalarıyla birlikte bir ev hazırlandığını ifade eden Vali Dalmaz, "Tüm imkanların seferber edilmesine rağmen olayda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmüştür. Ancak şimdi yaraların sarılma zamanıdır. Biz de valilik olarak çığ felaketinden zarar gören ailemizi yaza kadar Sivas'ta misafir edeceğiz. Kendilerine şuanda eşyalarıyla birlikte kalacakları bir ev hazırladık. Ayrıca sağlıklarına kavuştuklarında, sürekli gelir elde edebilmeleri bakımından kızımıza iş imkanlarını da sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu arada Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre Emine Ün ve kızı Sadiye Ün'ün sağlık durumlarının iyi olduğu ve yakında hastaneden taburcu olacakları bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 15:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?