6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Vali Dalmaz karne dağıttı

Sivas'ta bir ana okulu ile lisede düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Veysel Dalmaz, Sivas'ta okul öncesi eğitime daha çok önem vereceklerini söyledi.

Okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeni ile Vali Dalmaz ilk olarak Makbule Özberk Anaokulu'ndaki öğrencilerin karne dağıtım törenine katıldı.

Burada öğrencilere karne ile hediyelerini veren Dalmaz, Sivas'taki eğitimin iyi yerlerde olduğunu söyledi. Devlet-vatandaş işbirliği ile yapılan okulların sayısının artması gerektiğini kaydeden Dalmaz, işadamlarını desteğe davet etti.

Sivas'ta okul öncesi eğitim oranının yüzde 24 olduğunu da söyleyen Dalmaz, hedeflerinin yüzde 50'yi yakalamak olduğunu belirterek, "Bunun için bir kampanya başlatıyoruz. 'Okul Öncesi Eğitimde Hedef Yüzde 50' adını verdiğimiz kampanyada asıl hedef bütün okullarda birer anasınıfı oluşturmaktır. Bunun için işadamlarından destek bekliyoruz" dedi.

Karne dağıtımı sonrasında Şehit Jandarma Üsteğmen Cemalettin Yılmaz İletişim Meslek Lisesi'ne geçen Vali Dalmaz, burada da öğrencilere karne dağıttı.

Kentte faaliyet gösteren basın kuruluşlarında stajyer olarak çalışan öğrencilere de karnelerini veren Vali Dalmaz, son olarak Şehit Jandarma Üsteğmen Cemalettin Yılmaz adına oluşturulan bölümün açılışını yaptı.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 14:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?