7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Vali Dalmaz Koyulhisar'da

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde bir hayırsever işadamı tarafından yaptırılan yatılı İlköğretim Bölge Okulu ile Koyulhisar Meslek Yüksek Okulu'nun binasının açılışı, Vali Veysel Dalmaz tarafından yapıldı.

Sugözü köyündeki afet evlerinin teslimi sonrasında ilçe merkezine geçen Vali Veysel Dalmaz, ilk olarak D-100 karayolu üzerinde yeni yapılan restorantın açılışını yaparak, hayırsever işadamı Mehmet Aydoğdu'nun yaptırdığı Yazılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) açılış törenine katıldı.

Münire Mustafa Aydoğdu YİBO'nun açılışını yapan Dalmaz, eğitim konusunda tüm iş adamlarını girişimci olmaya davet ederek, "Mustafa bey kadar tüm işadamlarının girişimci olması gerekmektedir. Çünkü eğitim çok hassas bir konudur. Eğitim İnsanların cahilliğini yok eder. Her zaman eğitimli ülkeler bir adım önden yürümektedir" dedi.

Okulu yaptıran İşadamı Mustafa Aydoğan ise "Benim 6 çocuğum var iken şimdi 347 çocuğum oldu" diyerek başladığı konuşmasında "Dünyada en güzel şey öğrenmektir. Öğrenmenin temeli ise eğitimden geçmektedir. Benim 6 çocuğum var iken şimdi 347 çocuğum oldu. Ben gücümü eşimden almaktayım. Bundan yıllar önce Yukarıköyünde otururken bel yüksekliğindeki karda ayağımızda lastik ayakkabılar ile Koyulhisar'a okumaya geliyorduk. Cebimizde kalem alacak paramız yoktu. O zamanlar içimden geçen tek şey maddi imkanların bir gün iyi olursa okul yaptıracağım demiştim. Valimizin girişimleri ile birlikte Milli Eğitim bakanlığınla yapılan görüşmelerimiz neticesinde Koyulhisar'a bir okul yapmayı düşündüm ve gerçekleştirdim" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Vali Dalmaz ve beraberindeki heyet, Koyulhisar Meslek Yüksek Okulu'nun açılışını yaptı.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 17:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?