7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Vali Dalmaz sürücüleri uyardı

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, kazalara en çok yorgun ve uykusuz araç kullanılmasının neden olduğunu ifade ederek karayolunda sürücülere uyarı broşürleri dağıttı.

İçerisinde 9 kişinin bulunduğu otomobilin sürücüsüne ise ceza kesildi.
Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'ne gelen Vali Veysel Dalmaz, İl Emniyet Müdürü Yahya Bal ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Karataş; Bölge Trafik Denetleme İstasyon Müdürü Fatih Sarıyıldız'dan brifing aldı. Daha sonra Sivas-Ankara karayoluna çıkan Vali Dalmaz, sürücülere broşür dağıtarak yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Burada bir açıklama yapan Vali Veysel Dalmaz, yapılan araştırmalarda kazalara en çok yorgun ve uykusuz sürücülerin neden olduğunu söyledi. Kazaların seyahat sonuna yaklaşıldığında meydana geldiğine dikkat çeken Vali Dalmaz, "1.5 ay içerisinde meydana gelen 18 trafik kazasında 16 kişi öldü. Kazalar genelde sabaha karşı oluyor. Nedeni de vatandaşların gidecekleri yere daha erken ulaşabilmek için dinlenmeden araç kullanması" şeklinde konuştu.

Vali Dalmaz, özel araçlarda takograf olmamasının büyük sıkıntı olduğunu belirterek, "Ticari araçlarda takograflar bulunuyor. Sürücünün ne kadar yolculuk yaptığı buradan belirleniyor. Ancak özel araçlarda bu olmadığından, bir sürücünün ne kadar süreyle araç kullandığını bilemiyoruz. Polis arkadaşların gözlemleri ile çözüyoruz. Kentin tüm çıkış ve girişleri kontrol altındadır. Sürücülerin görevli polislerin uyarılarına riayet ederek yorgun araç kullanmamaları gerekir" dedi.

Vali Dalmaz'ın katıldığı denetim sırasında, içerisinde 9 kişi bulunan ve gurbetçi bir sürücünün kullandığı otomobil herkesi şaşkına çevirdi. Vali Dalmaz, bu şekilde yolculuk yapılmasının tehlikeli olduğunu belirtirken, otomobil sürücüsüne trafik polisleri tarafından fazla yolcu taşıma nedeniyle cezai işlem uygulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 14:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?