5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Vali Dalmaz'dan bayram mesajı

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, yayınladığı bayram mesajında Sivaslıların bayramını kutlarken, "Toplumsal yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel günlerdir" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Vali Dalmaz, Sivas'taki göreve gelmesinden sonra ikinci Ramazan Bayramı'nı Sivaslılarla yaşmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yardımlaşma ve dayanışmanın bir kültür olduğu Sivas'ta, Ramazan Ayı boyunca bu değerler en üst düzeyde sahiplenilerek, huzur ve güven ortamında yeni bir bayrama erişildiğini belirten Dalmaz, " Toplumsal yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel günlerdir. Bu özel günlerde hissettiğimiz bayram sevincini yılın her anına taşımayı hedefleyen Valiliğimiz, Sivas'ımızın tüm sektörlerde kalkınması, ülke ortalamasının üstüne çıkması, daha modern ve refah bir yapıya kavuşması ve bölgesinde örnek teşkil etmesi yönünde yoğun çaba sarf etmektedir. Kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel sektör arasındaki birlik ve dayanışma da bu çalışmalarımıza önemli bir hız katmaktadır" dedi.

Türk Milleti'nin kurtuluşunu hazırlayan kararların verildiği Sivas'ta, daha yükseklere taşıma konusunda hemen her alanda önemli girişimlerde bulunan valiliğin, birçok yeni projeyi de hayata geçirdiğini de sözlerine ekleyen Vali Dalmaz, "Bu kapsamda Valiliğimiz; Sivas'ta eğitim kalitesinin artırılması ve özellikle okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, sağlık sisteminin daha sorunsuz ve hızlı işlemesi, ulaşımdaki sorunların ortadan kaldırılması ve mevcut yapısının iyileştirilmesi, sporun her dalında ulusal ve uluslar arası başarılara imza atılması, kültür ve doğa turizminde daha etkin bir konuma ulaşması yönünde yoğun mesai harcamaktadır. Göreve başladığım ilk andan itibaren Sivas'ımızın, sizlerin sağduyulu tavırlarınız, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularına gösterdiğiniz hassasiyetle tam bir 'Huzur ve Güven Şehri' olduğunu gözlemlemekteyim. Bayram havasına yakışan bu ortamın bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyorum. İlimizin; sizlerin de destekleri ve katılımlarıyla ulusal ve uluslar arası platformlarda başarılarıyla yer alması ve şehrimizde her gün bayram coşkusunun yaşanması en büyük hedeflerimiz arasındadır" dedi.

Vali Dalmaz, bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramının ülkemize ve ilimize, barış, huzur ve güven getirmesini dilerken, Sivas'ta yaşayan herkesin bayramını kutladı.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 13:09:27
Güncelleme :9 Ekim 2007 Salı 13:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?