3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Vali Dalmaz'dan haber yalanlaması

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Ergenekon soruşturması ile ilgili bazı basın organlarında kendi açıklaması olarak verilen bilgilerin gerçek olmadığını söyledi.

Sivas Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Ergenekon soruşturması kapsamında Sivas'ın da yer aldığı 6 ilde eşzamanlı yapılan operasyonlar hakkında 8 Ocak 2009 Perşembe günü Vali Veysel Dalmaz'ın ismi kullanılarak medyada çeşitli haberlerin yer alması üzerine bir açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "7 Ocak 2009 Çarşamba günü ilimizin de içerisinde yer aldığı 6 ilde eşzamanlı operasyonlar yapılmıştır. Operasyonun Sivas'la ilgili kısmı
hakkında bazı basın mensupları Valimiz Veysel Dalmaz'la görüşmüştür. Valimiz Veysel Dalmaz, ilimizi ilgilendiren bir konuda kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi amacıyla yaptığı bu görüşmelerde; operasyonların savcının talimatıyla Sivas Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından gerçekleştirildiğini ve 10 kişinin gözaltına alındığını, soruşturma aşamasında olan bir konu hakkında daha detaylı bilgi verilmesinin ve yorum yapılmasının mümkün olmayacağını özellikle belirtmiştir. Bu görüşmelerde Valimiz Veysel Dalmaz, haberlerde yer aldığı şekilde konu hakkında detaylı bir bilgi vermemiş olup, operasyonun yapıldığı ve 10 kişinin gözaltına alındığı dışındaki tüm bilgiler medyanın kendi kaynaklarını kullanarak edindiği bilgilerdir. Kendi kaynaklarını kullanarak elde ettikleri bilgilere Valimiz Veysel Dalmaz'ın adının karıştırılması gerek meslek ahlakı, gerek hukuk açısından uygun olmamakla birlikte, bu yönde yayın yapan kuruluşlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Kamuoyuna duyurulur" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 15:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?