3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Vali Dalmaz'dan 'kene' açıklaması

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle 2009 yılı içinde tedavi altına alınan 52 kişiden 5'nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Valilikte bir basın toplantısı düzenleyen Vali Veysel Dalmaz, KKKA hastalığı ile ilgili bilgi verdi. Sivas'ın kamuoyunda sık sık ölümcül kene vakalarıyla gündeme geldiğini ifade eden Vali Dalmaz, "KKKA hastalığı nedeniyle 2009 yılı içinde toplam 52 kişi Sivas'ta tedavi altına alınmış, bu kişilerden üzülerek belirtmek istiyorum ki 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alınan hastalardan 13'ünün Sivas'tan, 23'ünün Tokat'tan, 9'unun Yozgat'tan, 4'ünün Giresun'dan olduğunu kaydeden Vali Dalmaz, birer hastanın da Amasya, Erzincan ve Gümüşhane'den geldiğini belirtti.

Vali Dalmaz, "Hastanede tedavi altında olan 52 kişiden 28'i taburcu olmuş, 19'unun tedavisi ise halen devam etmektedir. Bu 19 hastamızdan da 2'nin durumu ciddi olup, diğerlerinin durumu iyidir. Durumu ciddi olan hastaların
hiçbiri Sivas'tan değildir. 2009 yılı itibarıyla tedavi altına alınan hastalarımızdan 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bunlarında 4'ü Tokat'tan, 1'i Yozgat'tan kentimize tedavi amaçlı sevk edilmiştir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?