7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Vali Dalmaz'dan yalanlama

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, 44. Kütüphaneler Haftası'nda en çok kitap okuyan iki türbanlı kardeşe ödül veren vali yardımcılarına soruşturma açtığını öne süren haberi yalanladı.

Konu ile ilgili olarak Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla yazılı açıklama yapan Vali Dalmaz, söz konusu haberle ilgili olarak, "02.06.2008 tarihinde bir internet sitesinde, "Bu memlekette devrim kanunları var" başlığıyla verilen haberde yer alan, "Bu ülkenin devrim kanunları var" ve "Öğrenci, mevcut kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı bir giyim tarzında olduğu için bu yardımcımıza soruşturma açıldı" ifadeleri kesinlikle tarafıma ait değildir" açıklamasını yaptı.

Habere konu olan olayı da açıklayan Vali Dalmaz, "44. Kütüphaneler Haftası kapsamında 31 Mart 2008 Pazartesi günü saat 14.30'da il merkezinde yer alan 3. Çocuk Kütüphanesi'nin açılış töreninin yapılmış olduğu fiziki alan, törene iştirak eden görevli ve izleyicileri kaldıracak kapasitede değildi. Havanın soğuk, yağışlı olması ve izleyicilerin üzerinde mont, yağmurluk türünden giysi bulunması nedeniyle ödüllerin verileceği ana kadar törene iştirak eden okuyucuların öğrenci olup olmadığı fark edilemedi.

Ödül verilmesi için anons edilip sahneye çıktıklarında okuyucuların platformdan ödül verilmeden indirilmesinin ödül alacak okuyucuyu rencide edeceği endişesiyle herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır. Ancak tören bitiminde programı organize eden görevliler, ilgili vali yardımcısı tarafından konu ile ilgili olarak uyarılmıştır" açıklamasını yaptı.

Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve ismi açıklanmayan ilgililer hakkında disiplin cezası verildiğini de kaydeden Vali Dalmaz, "Ayrıca konunun hassasiyet ve önemine binaen 01.04.2008 tarihinde olayda sorumluluğu bulunan görevliler hakkında disiplin soruşturması başlatılıp soruşturma sonucu ilgililer disiplin cezası ile tecziye edilmiştir. Bu kapsamda, haberde belirtildiği şekilde vali yardımcılarına soruşturma açılmamıştır" dedi.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, söz konusu internet sitesinde düzeltme yapılması için açıklama gönderildiğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 18:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?