5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Vali Dalmaz'dan ziyaret

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Sivas'a gelen tarım işçilerinin daha sağlıklı yerlerde konaklayıp barınması için prefabrik yerler kuracaklarını söyledi.

Sivas ile Yıldızeli ilçesi arasındaki Bedirli köyü mevkisinde, Adıyaman'ın Kahta ilçesinden gelen patates toplayan tarım işçilerini kaldıkları barınaklarda ve çadırlarda ziyaret eden Vali Dalmaz, işçilerle bir süre sohbet etti.
Burada konuşan Vali Dalmaz, "Ben sizleri görünce çocukluğum aklıma geldi. Ben Antalyalıyım. Ben de sizler gibi köy yakınlarındaki tarlalara pamuk toplamaya giderdim" dedi.

Vali Dalmaz, ırmak kenarında kurulan yerleşim yerinde 130 işçi ile onların eş ve çocukları ile birlikte sayısının toplam 150 olduğunu öğrenince, "Bizler Tarım il Müdürlüğü ile patates üretimi ve pazarlanması konusunda çalışma başlattık. Bu çalışmalara Patates Üreticileri Birliği ile irtibata girerek, sizin gibi mevsimlik iççilerin daha sağlıklı ortamda barınmaları için prefabrik konaklama yeri yapacağız" dedi.

Vali Dalmaz, patates üretiminin kent genelinde artırılmasının da hedeflendiğini kaydederek, "Buralara cips fabrikalarının yetkililerini getirerek, ürünlerimizin direkt olarak pazarlanmasını da sağlayacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 18:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?