5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Vali eşinden büyük jest

Sivas'ta Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ait Yetiştirme Yurdunda barınan 3 ilköğretim öğrencisi ile bir üniversiteye hazırlanan kız öğrencileri Vali Veysel Dalmaz'ın eşi Sıdıka Dalmaz dershaneye kayıt yaptırdı.

Edinilen bilgiye göre okumayı çok isteyen 4 kız öğrencinin olduğunu duyan Vali Veysel Dalmaz'ın eşi Sıdıka Dalmaz, Halil Rıfat Paşa İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Suna Kılıç, Kadıburhanettin İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Deniz Budur, 4 Eylül İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Sema Yağmur'un Fark Eğitim Dershanesini, üniversiteye hazırlanan ve aynı yurtta kalan Ticaret Meslek Lisesi mezunu Nurhayat Sis'i da Çözüm Dergisi Dershanesine kayıt ettirdi. Dershane kayıtlarına öğrencilerin manevi annesi olarak imza atan Sıdıka Dalmaz, öğrencilerin eğitim almasına vesile olmasından ötürü mutluluk duyduğunu kaydetti.

En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Dalmaz, yurt çocuklarının iyi bir üniversite kazanıp güzel meslekler edinmesi için uğraş verdiğini dile getirdi. Başarılı öğrencileri hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Dalmaz, gerek okullarında ve gerekse dershanelerinde ders takibi yapacağını vurguladı. Kendisini onların manevi anneleri olarak gördüğünü ifade eden Dalmaz, amaçlarının iyi eğitim görmüş bireyler yetiştirmek olduğunu dile getirerek, yurt çocuklarının sanat, spor gibi sosyal alanlarla ilgilenmesi için de çaba sarf edeceklerini ifade eden Dalmaz, "Çocuklarımızı ayakları üzerinde durabilen, meslek sahibi olmuş fertler olarak görmek istiyoruz. Geleceğe güvenle bakan, topluma faydalı, ülkesine hizmet eden gençler olarak onların yetişmesi hepimizin tek arzusudur. Onlar yalnız değiller" dedi.

Eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Sıdıka Dalmaz, Sivas Valiliği tarafından 200 yüksek öğrenim öğrencisine verilen bursun 50'sinin daire müdürlerinin eşleri tarafından toplanan yardımlarla karşılandığını hatırlattı. Daire müdür eşleri ile yaptıkları yardım toplantılarının süreceğini de vurgulayan Sıdıka Dalmaz, toplanan yardımları bu yıl eğitim gören muhtaç öğrenciler için değerlendireceklerini ifade etti. Yurt öğrencileri ise kendilerine okuma imkanı tanıyan Sıdıka Dalmaz ve ilgili dershane yöneticilerine teşekkür ettiler. İleride iyi bir meslek edinerek yurt çocuklarının eğitimleri için çaba sarf edeceklerini dile getiren öğrenciler, derslerinde başarı göstereceklerini söylediler. Bu arada öğrencilerle birlikte kayıt yaptırılan dershaneleri gezip eğitim sistemi hakkında bilgiler alan Sıdıka Dalmaz, bir sınıfta yurt çocukları ile birlikte ders dinledi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 12:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?