7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Vali Kolat basınla buluştu

SİVAS VALİSİ ALİ KOLAT BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Sivas Valisi Ali Kolat Almanya gezisi dönüşü basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Basın mensuplarını makamında kabul eden Vali Kolat Almanya'da katıldığı Turizm Fuarı hakkında bilgi verdi.

Kolat, "Berlin'de 4. Turizm fuarı düzenlendi. Kültür Bakanlığı tarafından Antalya, Denizli, Sivas ve Van Valileri davet edildi. Van Valisi özel bir mazeretinden dolayı katılamadı.

Ancak davet edilen valiler dışında diğer illerimizin valileri de çeşitli programlar nedeniyle oradaydı.

Fuara Türkiye'nin konuk ülke olarak katıldığını söyleyen Vali Kolat, "Türkiye partner ülke olarak katıldı ve çok büyük bir ilgi gördü. Fuara toplam 187 ülke katıldı. Tahmini 200 bine yakın ziyaretçi bekleniyordu. Bizim ülkemize çok büyük bir ilgi vardı. Bizim için Divriği Ulu Camii'nin Altın Kapısı'nı yapmışlardı. Yer ve konum olarak da girişteydi. Yani bizim ülkemizin standı bizim Altın Kapısı'ndan açıldı. Çok büyük bir ilgi gördü. İnşallah ülkemize ve Sivas'a yararı olur. Bu fuar Türkiye açısından çok olumlu geçti" dedi

Sivas'taki turizmi geliştirmek için yapacakları faaliyetler hakkında da bilgi veren Kolat, "Termal, Yıldız Dağı, Balıklı Göl ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman kültürümüzü doğal güzelliklerimizi daha iyi tanıtma imkanı bulacak ve şehrimize gelen turist sayısını artıracaktır" diye konuştu.

Ankara'da yapılacak olan Sivaslılar günü hakkında da konuşan Vali Kolat, " Ankara'da 1-4 Nisan tarihleri arasında ilk defa Sivaslılar günü yapılacak. Orada Sivas'ı bütün yönleriyle tanıtmayı düşünüyoruz" diyerek sözlerine son verdi.

SİVAS VALİSİ ALİ KOLAT BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
SİVAS VALİSİ ALİ KOLAT BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 18:24:03
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 18:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?