3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Vali Kolat'tan Suşehri'ne gezi

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Suşehri ilçesine gelen Sivas Valisi Ali Kolat, Günlüce Köyü'nde yabani Menengiç Ağacından Antep Fıstığı Aşılama Projesi’ni yerinde inceledi.

Günlüce köyü girişinde davul zurna eşliğinde kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Vali Kolat köy meydanında kendisine ikram edilen Antep fıstığının tadına baktı.

Suşehri ne bağlı Günlüce Köyü'nde Tarım İl Müdürlüğü ve Suşehri Kaymakamlığı'nca başlatılan Menengiç Ağacına Antep Fıstığı Aşılama Projesi’ndeki gelişmelerin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Vali Kolat, 2 milyon TL tutarındaki projenin meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Antep fıstığının Sivas topraklarında yetişmesi için burada hizmet veren idarecilerin ve vatandaşların ve desteği ile devam edeceğini ifade eden Vali Kolat,” Suşehri yöresi tarıma çok müsait bir yer. Bu bölgede her türlü ürün çalışması ve bu ürünlerin paketlenip markalaştırılması gerekmektedir. Suşehri'nin bu konuda bir markaya ihtiyacı vardır. Antep fıstığı çalışması bunun bir örneği olacaktır. Biz buradaki vatandaşlarımızın çaba ve gayretlerini görürsek her türlü projeye destek olacağız. Özellikle ziraatçı kültürü yetiştirip, gençlerimizi üretime yöneltmeliyiz. Günlüce köyündeki proje bizlere yeni projeler konusunda ışık tutmaktadır. Bu bölgede dut pekmezi konusunda da ciddi çalışmalar yapılabilir. Ayaş’ta bile böyle dut bulunmaz" dedi.

Günlüce köyündeki programda vatandaşlar Vali Kolat'tan geçen sezon açılan ana okulunun öğrenci sayısı dolayısıyla kapatılma riski ile karşı karşıya kalındığını söyleyerek, bu konuda kendilerinden yardım istediler. Vali Kolat ise bu konuda çalışma başlattıklarını ifade ederek, ana okulunun kapatılmayacağını söyledi.
Günlüce köyü ana okulunda okuyan Mehmet Can Şahin isimli öğrenci protokol önünde diz çökerek İstiklal Marşı’nı ezbere okuması üzere Vali Kolat tarafından oyuncakla ödüllendirildi.

Vali Kolat daha sonra Günlüce köyü arazisindeki Menengiç Ağaçlarına Antep fıstığı aşılama çalışmalarını yakından takip ederek, yetkililerden bilgiler aldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 11:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?