6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Vali Veysel Dalmaz Suşehri'nde

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Suşehri ilçesinde Antepfıstığı üretimi için İl Özel İdaresi bütçesinden üreticilere destek vereceklerini açıkladı.

Vali Veysel Dalmaz, Suşehri ilçesindeki ziyaretlerini gün boyu sürdürdü. Günlüce köyüne geçen Dalmaz, burada köylüler tarafından köy girişinde davul zurna ile karşılandı.

Köyde Antepfıstığı üretimi yapan üreticilerden bilgi alan Dalmaz, Antepfıstığı üretimi için İl Özel İdaresi bütçesinden üreticilere destek vereceklerini söyledi.

Dalmaz, "Devlet olarak bize düşen, çiftçimizin yanında olmak. Günlüce köyünde, yaklaşık olarak 2 bin adet melengiç ağacı aşılaması yaptık. Bu da köylümüze çok büyük katkılar sağlayacaktır. Ama bunu kamuoyuna çok iyi duyurmamız gerekiyor. Önümüzdeki yıl, İl Özel İdaresi bütçesine ödenek koyarak, Antepfıstığı yetiştiriciliğini bu bölgede geliştireceğiz. Bu bölgede, önümüzdeki yıl yaklaşık 10 bin melengiç ağacını aşılatarak daha geniş kapsamlı Antepfıstığı üreticiliği yapmak için gayret göstereceğiz. Bu da Sivas'a, çok büyük fayda sağlayacaktır. 10 bin ağacın maliyeti ne olursa olsun, ona göre şimdiden bütçe hazırlıklarını yapacağız. Bundan sonra hem aşı, hem de fidan konusundaki teşebbüslerimizi devam ettirmeliyiz. Önemli olan, burada köylülerimizin isteğidir, gayretidir. Onların isteğine biz hep beraber cevap vermek durumundayız. İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile 10 bin dönüme 10 bin adet fidan temin edeceğiz. Valilik, kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürlüğü olarak, bunu paylaşacağız. Siirt'ten, Gaziantep'ten temin edeceğimiz fidan veya aşıyı buraya getirmeyi sağlayacağız. Bizlerde, yanımızdaki insanların, bu konudaki potansiyeli bize göstermesi üzerine, bizde işlerin üzerine düşeceğiz. Bizler motive edeceğiz. Bu ürünü bu bölgede geliştireceğiz" dedi.

Önümüzdeki yıl köydeki vatandaşlardan bahçe ve tarlalarındaki yabani melengiç ağaçlarını aşılama durumuna getirmelerini isteyen Vali Dalmaz, "Çünkü önümüzdeki yıl daha büyük hedeflerle bu işe başlayacağız. Geçmiş yıllarda bir vatandaşın ferdi teşebbüsleri sonucu burada Antepfıstığı yetiştiriciliğini başlattık. Artık görüldüğü gibi burada çok kaliteli Antepfıstığı yiyebiliyoruz. Bazı kişilerin bunu görmesi gerekiyor. Çünkü burada çok kaliteli Antepfıstığı yetişiyor ve şuanda bunu yiyebiliyoruz" dedi.
Daha sonra aşılama yapılan ağaçları yerinde inceleyen Dalmaz, burada Suşehri Tarım Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 18:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?