6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Vali yaralı askerleri ziyaret etti

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Koyulhisar ilçesinde terör örgütü PKK üyelerinin silahlı saldırısı sonucu yaralanan Jandarma Çavuş Oğuz Yağlı'yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek saldırının öcünün kısa sürede alınacağını söyledi.

Dün saat 12.30 sıralarında Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Çukuroba köyündeki arazi anlaşmazlığı nedeniyle keşfe giden jandarma ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine, görev dönüşü bir grup PKK terör örgütü üyesi taciz ateşi açmıştı. Çıkan çatışmada Çorum nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Özyol şehit olurken, Jandarma Çavuş Oğuz Yağlı, Jandarma Er Hamdi İbiş ile İlçe Tarım Müdürlüğü Teknisyeni Selim Durgut yaralanmıştı.
Vali Veysel Dalmaz; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce, Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ile birlikte Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Jandarma Çavuş Oğuz Yağlı'yı ziyaret etti. Yağlı, olayı anlatırken, "Bir anda saldırı oldu ve kısa sürdü. Biz de taciz ateşine karşılık verdik" dedi.

Vali Dalmaz'a diğer yaralılar hakkında bilgi veren hastane yetkilileri, durumu iyi olan Jandarma Er Hamdi İbiş'in Sivas Askeri Hastanesi'ne sevk edildiğini, İlçe Tarım Müdürlüğü Teknisyeni Selim Durgut'un da ameliyattan sonra hastanelerinin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını söyledi. Sırtından ve bacağından yaralanan Yağlı'ya geçmiş olsun dileklerinde bulunan Dalmaz, saldırının öcünün alınacağını söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi'nin odasında basın mensuplarına açıklama yapan Vali Dalmaz, şehidin ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Yaralıların bir an önce iyileşmesini dileyen Dalmaz, askeri araç sürücüsünü de taciz ateşi açıldığı anda soğukkanlılıkla aracı olay yerinden uzaklaştırıp daha büyük bir kaybın önüne geçmesinden dolayı tebrik ettiğini söyledi.

Bölgede terör örgütü üyelerinin olduğu bilgisini daha önce aldıklarını belirten Dalmaz, "Yaklaşık 1-1.5 aydır Gümüşhane-Giresun kırsalında bir grubun olduğunu biliyor ve takip ediyorduk. Sivas olarak da bunlar yakın komşu illerimiz. Geçen haftalarda Suşehri'nin 30 kilometre yakınındaki Giresun'un Şebinkarahisar ilçesi sınırlarında erzak alımı için bir köye uğradıklarının haberi alınmıştı. Karakol baskını veya operasyona giden görevlilerin taciz ateşine uğraması gibi bir tehlikeyi her zaman göz önüne almıştık. Arsa anlaşmazlığı için köye giden ekiplerin dönüşünde böyle bir saldırıya uğraması bizim için gerçekten bir talihsizlik oldu. Böyle bir durumda şehit ve yaralı verdik. Bölgede operasyon devam ediyor. Birlikler gerekli tedbirleri aldı. Bölgenin dağlık ve ormanlık olması, alınacak sonucu biraz süreye bağlı kılıyor. Bu operasyonda önümüzdeki günlerde başarılı sonuç alacağımızı tahmin ediyorum" dedi.

Saldırıyı yapanların PKK'ya ait 3-5 kişilik bir grup olduğunu tahmin ettiklerini ifade eden Dalmaz, terör örgütü elemanlarının etkisiz hale getirileceğini vurguladı. Dalmaz, "Böyle talihsiz bir olay oldu ama ben umuyorum güvenlik güçlerimiz buradaki saldırının intikamını en iyi şekilde alacaktır. Haince, kalleşçe yapılan saldırıların karşısında gereken ders, güvenlik güçlerimizce mutlaka verilecektir" dedi.

Bu arada Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan Jandarma Çavuş Oğuz Yağlı'nın Askeri Hastane'ye sevk edileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 15:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?