6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Validen haber yalanlaması

Sivas Valisi Veysel Dalmaz, bugün bir gazetede, 'Hastane var, doktor yok' başlığı ile yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Numune Hastanesi ameliyathane bekleme salonunda hastane personeliyle basın mensuplarının karşısına çıkan Vali Veysel Dalmaz, bir gazetenin bugünkü sayısında Sivas'ın hedef alınarak gerçeği yansıtmayan haberler yapıldığını söyledi.

Bu türlü haberlerin personelin moralini bozmasının yanı sıra doğru olmadığını da belirten Vali Dalmaz, "Sağlık Bakanımızın Sivas'a gelmesinden sonra Sivas'ta sağlık alanında branşlaşmaya gidildi. Çocuk acil ve doğum bölümü Sivas Devlet Hastanesi'ne taşındı. Yeni bir ağız ve diş sağlığı hastanesi açıldı. Buradaki ameliyathane de yenilendi. Haberde 7 doktorun olduğu ve ameliyat yapmadıkları söyleniyor. Burada 7 değil, 6 doktor bulunuyor. Açık kalp ameliyatı ise ağustos ayında yeni servisimizi kurmamızdan başlayarak devam ediyor" dedi.

Kalp ve damar cerrahi uzmanı Bülent Mert ise, "Ağustos ayında ilk açık kalp ameliyatını yaptık. Bugüne kadar 6 tane açık kalp ameliyatını başarı ile tamamladık. Sayısını bilmediğimiz damar ameliyatı oldu. Bu haberi ise biz bugün ameliyattan çıkınca öğrendik. Çok moralimiz bozuldu. Buradaki teçhizat ve imkan özel hastanelerde bile mevcut değil. Bizler ve diğer arkadaşlarımız buraya vatana hizmet için geldik. Hizmetimiz de devam edecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 19:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?